Thuiswerken vanuit je tuin: zo doe je dat

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 28 november 2020
Reacties gesloten

Ben je genoodzaakt om thuis te werken, maar kun je geen geschikte plek vinden? Gebruik dan de achtertuin als thuiswerkplek. Dit is ideaal wanneer er geen extra kamer beschikbaar is om te gebruiken als kantoor of als het te chaotisch is in de woonkamer. In dit artikel lees je een aantal tips om thuiswerken vanuit de tuin tot een groot succes te maken!

Werken onder de overkapping

Onder een overkapping kun je aangenaam werken. Je hebt geen last van de weerspiegeling van de zon op je laptopscherm en zit er altijd droog. Als je ook in het najaar en de winter comfortabel in de achtertuin wilt werken, is het slim om een extra muurtje of schuifdeuren te laten plaatsen. Zo blijft de warmte langer hangen, zit je uit de wind en geniet je tegelijkertijd van meer privacy.

Een goed geïsoleerd tuinkantoor

Als je van plan bent om voor een lange periode vanuit huis te werken, is het de moeite waard om een tuinkantoor te laten bouwen. Dit kan een simpele blokhut, een container of een luxe tuinhuis met een veranda zijn. Zorg ervoor dat het tuinkantoor goed geïsoleerd is zodat je er net zo comfortabel kunt werken als in een kantoorgebouw. Het mooiste is om je hele tuin aan te passen op deze nieuwe toevoeging. Bespreek je wensen met een hoveniersbedrijf, laat een gedetailleerd tuinontwerp maken en laat de klus over aan professionals voor het beste resultaat. Goed om te weten: voor een klein tuinkantoor heb je meestal geen vergunning nodig.

Tuinkantoor

Meerdere zitjes in de tuin

Raak je snel de focus kwijt? Dan kan het helpen om regelmatig van werkplek te wisselen. Zo krijg je nieuwe prikkels die juist inspirerend werken. Creëer verschillende zitjes in de tuin waar je comfortabel met een laptop of boek kunt zitten. Schrijf de planning uit aan de grote eettafel op het terras, doe ideeën op voor je nieuwe project in een hangstoel en organiseer een digitale meeting vanaf de loungeset onder de overkapping. Als je zelf totaal geen verstand hebt van tuinontwerpen, kun je hier natuurlijk ook een hoveniersbedrijf voor inschakelen. Bij Grasengroenhoveniers kun je vrijblijvend een offerte aanvragen.

Zorg voor verwarming in de winter

In de winter klinkt het misschien minder aantrekkelijk om in de tuin te gaan werken. Toch zijn er genoeg manieren om het warm een aangenaam te maken. In een goed geïsoleerd tuinkantoor kun je simpelweg verwarming aan laten leggen en onder de overkapping gebruik je een terrasverwarmer. Alleen nog een dikke trui aan en je bent er klaar voor!

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten