Thuiswerken zorgt voor een hoger energieverbruik: zo hou je het lager

Reacties gesloten

Meer thuis werken door Het Nieuwe Werken heeft veel voordelen, maar ook zijn er nadelen te noemen. Ook met het oog op het energieverbruik en de kosten die hierbij komen kijken. Want… hoe vaker je thuis bent, hoe vaker de temperatuur waarschijnlijk hoger is. Hoe kun je ervoor zorgen dat de kosten laag blijven?

Het Nieuwe Werken heeft veel voordelen

De laatste jaren heeft thuiswerken in Nederland een steeds grotere vlucht genomen. Niet alleen zzp’ers, maar ook veel werknemers kiezen ervoor om een of meer dagen thuis te werken; een van de voordelen van Het Nieuwe Werken. Het Nieuwe Werken heeft tal van voordelen, vandaar ook dat het steeds populairder wordt. Je staat ’s ochtends niet meer in de file en de files die er in de drukke regionen van ons land staan, nemen af. Verder kunnen bedrijfsleiders en zzp’ers besparen op de huur van panden en werkplekken. Fijn is natuurlijk ook dat je volledig je eigen tijd kunt inrichten.

Nadelen van thuiswerken: discipline nodig en energiekosten

Tegelijk heeft Het Nieuwe Werken ook wat nadelen. Zo vereist het thuiswerken dat erbij komt kijken een bepaalde mate van discipline. Niet iedereen kan omgaan met de grote mate van vrijheid die je als thuiswerker hebt. Een ander nadeel zijn de energiekosten die je maakt als je thuiswerkt. Met name in de herfst en winter moet je de kachel hoger laten staan, waardoor de energiekosten flink kunnen oplopen. Want, werk je niet thuis en ben je overdag weg dan hoeft de temperatuur in huis niet zo hoog te zijn. Let wel op, maak het niet té warm; een hoge temperatuur maakt minder productief. Zo productief mogelijk? Zet de kachel dan niet te hoog en lees deze tips om productiviteit te verbeteren. Er zijn dus twee voordelen van (alsnog) een lagere temperatuur in huis; een minder hoge energierekening en een betere concentratie.

Andere mogelijkheden om energiezuinig thuis te werken

Er zijn nog andere mogelijkheden om thuis zo voordelig, milieubewust en nergiezuinig mogelijk te werken. Wees selectief als het gaat om de keuze voor een energieleverancier. Vergelijk de tarieven, want wellicht kun je op die manier flink besparen op energiekosten. Verder kun je als ondernemende thuiswerker thuis duurzaam ondernemen door te kiezen voor groene energie. Zonnepanelen verdienen zich snel terug, helemaal als je thuiswerkt. Verder raden we aan om apparatuur te kopen – denk aan computer – met energielabel A. Gebruik liever een laptop dan een desktop, want laptops verbruiken flink minder stroom. En in plaats van traditionele lampen kun je als thuiswerker beter kiezen voor ledlampen gaan. Die zijn veel duurzamer en voordeliger op de langere termijn. En elektronica niet op stand-by laten staan is een laatste goede tip om de energiekosten te reduceren.

Deel dit artikel met anderen
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten