Thuiswerkkantoor inrichten? Dit zijn de vereisten!

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 10 september 2019
Reacties gesloten

De thuiswerkhype is groter dan ooit en het einde van de groei lijkt nog lang niet in zicht. Werkgevers krijgen massaal vertrouwen in het thuiswerken en het wordt steeds meer getolereerd. Hoor jij bij de grote groep thuiswerkers en wil je graag een thuiswerkkantoor inrichten? Wij geven je de vereisten!

Arbotechnisch

Uitgebreid ingerichte werkplekken zijn een uitzondering bij de thuiswerkers. Vaak wordt er gewerkt aan een te lage keukentafel op een stoel die je niet kunt verstellen. Waar je werkgever zich op kantoor moet houden aan de werkplaatsnormen volgens de Arbowetgeving ben jij vrij om je eigen werkplek in te richten. Toch is die wetgeving niet voor niets opgesteld en raden we je aan om deze wetgeving thuis ook na te leven. 8 uur een verkeerde zithouding kan al snel leiden tot rug- en nekklachten. Kies daarom een bureaustoel die je naar wens aan kunt passen. Verder is een groot verstelbaar bureau geen overbodige luxe!

Rustige kleuren

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van kleuren. Zo bestaan er kleuren waar je onrustig van wordt en kleuren die een actief gevoel opwekken. Kleuren als aquablauw, schelpwit en zachte pasteltinten roepen een rustgevend gevoel op en dragen bij aan je concentratievermogen.  Bovenal zorgen die kleuren voor een ruimtelijk effect waardoor je kantoor groter lijkt dan het daadwerkelijk is, ideaal dus!

Thuiswerkkantoor inrichten

Voldoende lichtinval

Een donkere ruimte stimuleert een slaperig effect. Wil je je concentratie een volledige werkdag vasthouden en het maximale uit je werkdag halen? Zorg dan dat je voldoende lichtinval hebt. Je zult nu vast denken, dan hang ik gewoon geen gordijn op. Dat heb je mis! Afleiding wil je graag voorkomen en daarom is privacy belangrijk! Lamellen zijn de oplossing. Deze raamdecoratie heeft een privacystand waardoor voorbijgangers niet naar binnen kunnen gluren. Plissegordijnen met een top down bottom up systeem staan op een goede tweede plek. Hiermee kun je aan de bovenkant van je raam lichtinval toelaten en aan de onderkant wordt je concentratie niet verstoord!

Maak van jouw thuiswerkplek een succes!

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten