Tips om mee te komen in de huidige werkwereld

Door Danny Bijl van - 15 februari 2022
Reacties gesloten

De wereld verandert snel. Het lijkt als de dag van gisteren dat de eerste Iphone werd uitgebracht, maar inmiddels zijn we haast vijftien jaar verder. De technologische ontwikkelingen zijn haast niet bij te houden, en dit gaat ook op voor de huidige werkwereld. Hoe kom je nou mee met alle veranderingen die plaats vinden? In deze blog proberen we deze vraag te beantwoorden aan de hand van drie verschillende tips. Deze zullen jouw ervaring van de werkwereld vele malen makkelijker maken.

Wees bewust van social media

Onze eerste tip is om bewust te zijn van social media. Social media kan namelijk een krachtig platform zijn. Het gebruikt de macht van het volk om druk te zetten op bepaalde bedrijven. Daarom is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Wanneer een customer service gesprek namelijk slecht verliep, kan een klacht van een klant op social media jouw baan in gevaar brengen. Je werkgever staat immers verlegen in de spotlight, en een zondebok is een makkelijke oplossing om hieruit te komen. Wees je daarom goed bewust van de impact van social media.

De nieuwe wetten tussen werkgever en werknemers

Door de technologische ontwikkelingen is niet alleen de relatie tussen bedrijf en klant, maar ook tussen werkgever en werknemer veranderd. Het is namelijk vele malen eenvoudiger om elkaar in de gaten te houden. Daarmee kan bepaalde software bedoeld worden, maar gelukkig is dit meestal illegaal binnen de Europese Unie. We doelen juist eerder op de sociale profielen van personen die op het internet zijn te vinden. Wanneer jij bijvoorbeeld voor een baan solliciteert, is het niet ongebruikelijk voor een werkgever om jouw profielen op social media te bekijken. Dit kan het verschil betekenen tussen wel of geen sollicitatiegesprek. Andersom geldt ook dat je informatie kunt opzoeken over degene die het sollicitatiegesprek leidt. Onderschat daarom nooit de mogelijkheden van de nieuwe wetten tussen werkgever en werknemers. 

Het belang van digitale vaardigheden

Het belang van digitale vaardigheden

Tot slot is het ook cruciaal om over de juiste digitale vaardigheden te beschikken. ICT vaardigheden worden namelijk steeds belangrijker binnen een bedrijf. Steeds minder wordt op de ouderwetse manier gedaan, waardoor bedrijven naar personeel zoeken dat over veel kennis beschikt van digitale vaardigheden. Daarom is het slim om deze vaardigheden goed te beheersen. Volg bijvoorbeeld een cursus om jouw digitale wijsheid op te schroeven. Ook is het handig om zelf buiten werktijden om te oefenen met allerlei functies van de bedrijfssoftware die je moet gebruiken. Daardoor word je vele malen efficiënter en kun je jouw bedrijf verder helpen. Met de juiste vaardigheden op digitaal gebied is jouw werk doen ineens makkelijker dan je ooit had gedacht.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten