Tips voor een duurzame werkdag

Reacties gesloten

Sommige mensen werken op kantoor terwijl anderen liever kiezen om vanuit huis te werken. Een duurzame werkdag kan je op alle locaties toepassen van waaruit jij werkt. Duurzaamheid is in de afgelopen jaren een erg belangrijk begrip geworden. Duurzaamheid kan in alle facetten van jouw leven ingezet worden. Zowel in je eigen leefstijl als op zakelijk gebied. Het is daarom mooi om te zien hoe werkgevers en werknemers steeds vaker kiezen voor een duurzame werkdag. In deze blog lees jij welke tips bijdragen aan duurzaamheid op je werk.

Energiebesparende tips voor een duurzame werkdag

De meeste bedrijven willen zichzelf bewijzen, hun imago is dan ook erg belangrijk voor ze. Ondernemers kiezen daarom steeds vaker voor groene stroom. Zij sluiten zich aan bij een duurzame energiemaatschappij en plaatsen bijvoorbeeld zonnepanelen op hun daken. Dit is zeker al een stap in de juiste richting. Maar zowel ondernemers als werknemers kunnen zoveel meer doen om van hun werkdagen meteen ook duurzame dagen te maken. Zo kan er een regel ingesteld worden om elke avond alle lampen en computers volledig uit te zetten en af te sluiten. Ook als de helft van de verlichting aanstaat of alle computers op stand-by staan verbruik je namelijk onnodig veel stroom.

Daarnaast is het beter om niet elk papierpakket zomaar uit te printen. Tegenwoordig heb je kleine laptops of iPad ’s, die ervoor zorgen dat jij altijd en overal bij de documenten kunt, die jij op dat moment nodig hebt. Als je dan toch echt iets uit moet printen, zorg dan dat je dit in zwart-wit print en op duurzaam papier. Daarnaast bestaan er nu slimme koffiezet apparaten die zichzelf uitschakelen als zij een tijdje niet gebruikt worden. Dit werkt ideaal om extra stroom te besparen. Ook zou je als bedrijf kunnen kiezen voor koffiemokken in plaats van papieren of plastic bekers.

Begin en eindig jouw werkdag bewust

Om ervoor te zorgen dat je duurzaam aan je dag begint, is het belangrijk dat je stilstaat bij welk vervoersmiddel jij kiest. Pak jij de auto of de trein naar je werk? Dit kan zeker op een andere manier. Een auto of trein produceren erg veel schadelijke stoffen en dit is niet bevorderlijk voor het behoud van onze natuur en een aangenaam klimaat. Kies er daarom voor om bijvoorbeeld lopend of op de fiets naar je werk te gaan. Niet iedereen heeft het geluk dat zijn woonhuis in de buurt van zijn/haar werkplek te vinden is. Daarom zou een forens ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld een elektrisch longboard aan te schaffen.

Een elektrisch skate- of longboard is de perfecte oplossing als je iets verder van je werk woont. Deze boards zijn van duurzame materialen gemaakt en de accu’s gaan voor een lange tijd mee. De boards hoef je maar een aantal keer per maand op te laden. Dus zij kosten ook niet veel stroom. Als je een elektrisch skateboard wilt aanschaffen, adviseren wij je om dit bij een gespecialiseerde winkel te doen. Dan weet je zeker dat jouw board veilig en duurzaam is. Voor meer informatie over dit type vervoersmiddel kan je naar elektrisch-skateboard.nl gaan.

Deel dit artikel met anderen
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten