Rustig op vakantie in crisistijd?

Door Diane Dros van DaaD Consultancy - 16 augustus 2009
Reacties gesloten

Het is vakantietijd in crisistijd. Het verzuim is gedaald en de bewegingen in organisaties zijn tot een minimum gedaald. Iedereen lijkt rustig op vakantie te gaan en hoopt dat in september de economie weer gaat aantrekken. Vraag is of iedereen echt zo rustig op vakantie gaat?

Je pakt je spullen en stapt in de auto, fiets of vliegtuig. Je gaat heerlijk genieten van je welverdiende vakantie. Echter in tegenstelling tot vorig jaar bestaat er een kans dat je baan er niet meer is als je terugkomt. Dus wat doe je? Zorgen dat je onmisbaar wordt?

Gelukkig hebben we een grote variatie aan tools tot onze beschikking om ons met allerlei zaken te kunnen bemoeien. Het Nieuwe Werken of flexibel werken maakt het mogelijk dat we 24 uur en 365 dagen per jaar kunnen werken…. De mobiele telefoon is in dit kader veranderd in een multi functionele apparaat. Je kunt al je mail erop ontvangen, instant messaging, kijken wie er druk aan het werk is en wanneer overleggen staan gepland.

Je kunt met gerust hart op vakantie want de techniek helpt je vandaag de dag om overal ter wereld te kunnen werken. Zo is er altijd wel een internet café te vinden waar je even je email kunt lezen en electronisch contact met de zaak houdt.

Vraag is of jij en/of de organisatie er echt beter van wordt als je continu hard aan het werk blijft? Vrije dagen zijn er om bij te tanken zodat je vervolgens weer vol energie en creativiteit aan de slag kan. De tools die vanuit het concept Het Nieuwe Werken ter beschikking worden gesteld kunnen leiden tot productiviteitsverbetering, innovatie, kosten reductie, goed werkgeverschap enz. Dit is ook zeker mogelijk maar dan zal er ook aandacht besteed moeten worden aan het bijbehorende gedrag en verwachtingen.

Het zou goed zijn om als organisatie of afdeling gedragsregels af te spreken wat je van elkaar verwacht als jij of een collega op vakantie zijn. Het non-stop blijven werken, zal op de langere termijn niet tot een productiviteitsverbetering leiden, maar eerder tot het tegenovergestelde! Naast gezamenlijk afspraken vraagt het ook een eigen verantwoordelijkheid. Iedereen moet voor zichzelf bepalen op welke wijze hij maximale waarde kan toevoegen. En door continu op je tenen te lopen, zorgt er op de langere termijn niet voor dat je optimaal presteert.

Even afstand nemen, echt vakantie vieren, kan ervoor zorgen dat er allerlei frisse en creatieve inzichten ontstaan die net datgene toevoegen waar iedereen op zat te wachten! De boog kan niet altijd gespannen zijn.

Deel dit artikel met anderen
Diane Dros - Eigenaar van DaaD Consultancy
Diane Dros is eigenaar van DaaD Consultancy adviseert en begeleidt organisaties bij verandertrajecten op het gebied van andere manieren van samenwerken en communiceren.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten