Vastgoedondernemer worden? Dit zijn je opties!

Door Danny Bijl van - 8 september 2022
Reacties gesloten

De vastgoedmarkt is en blijft een interessante markt voor wie op zoek is naar een goede investering. Stenen behouden over het algemeen hun waarde, zowel op de woningmarkt als in zakelijk vastgoed. In vastgoed kun je je geld voor je laten werken. Maar zie jij jezelf nog niet zo snel als ‘pandjesbaas’? Lees dan even verder, want er zijn meer opties om vastgoedondernemer te worden.

Bij ‘vastgoedondernemer’ denk je misschien snel aan iemand die een of meerdere panden in eigendom heeft en deze verhuurt. Hetzij woningen aan particulieren, hetzij bedrijfspanden aan ondernemers. Daarbij krijg je te maken met de huurders, met onderhoud en beheer. Zit het tegen, dan krijg je ook met betalingsachterstanden en discussies met de huurders te maken. En dat zie je jezelf allemaal nog niet doen. 

In vastgoed investeren zonder zelf eigenaar te worden

Gelukkig zijn er meer mogelijkheden om je vermogen te laten renderen in het vastgoed zónder zelf eigenaar te worden van panden. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om te investeren in zakelijke hypotheken. Hierbij financier je de zakelijke hypotheek van een ondernemer. Jij ontvangt maandelijkse aflossing en rente. Hierbij vormt het vastgoed vaak het onderpand voor de hypothecaire lening. 

In vastgoed investeren zonder zelf eigenaar te worden

Platform voor vastgoedinvesteerders

Voor een dergelijke constructie is het wel noodzakelijk dat de zakelijke afspraken goed geregeld zijn en dat je zicht hebt op het rendement en risico van je investering. En dat is precies wat Mogelijk Vastgoedfinancieringen doet voor investeerders. Mogelijk ontvangt aanvragen van ondernemers voor de financiering van bedrijfspanden en beoordeelt zowel het pand als de aanvrager. Goedgekeurde aanvragen worden voorgelegd aan een netwerk van investeerders die zelf kiezen welke aanvraag zij één-op-één financieren. Mogelijk regelt dan de zakelijke afhandeling.

Fondsbeleggen bij Mogelijk

Mogelijk biedt daarnaast nog een optie om te investeren in zakelijke hypotheken. Investeerders die langere tijd zekerheid willen hebben en niet zelf het vastgoed willen uitzoeken dat zij financieren, kunnen kiezen voor fondsbeleggen. Je stapt dan in in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds van waaruit Mogelijk zakelijke hypotheken verstrekt. Jouw investering staat voor vijf jaar vast en je ontvangt een geprognosticeerd rendement van 5%. 

Dus, ook zonder gedoe van onderhoud en huurders kun jij vastgoedondernemer worden en je vermogen laten renderen. 

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten