Vijf tips om je productiviteit te verbeteren

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 24 oktober 2017
Reacties gesloten

We willen natuurlijk allemaal zoveel mogelijk werk verrichten in zo weinig mogelijk tijd. Hoe goed je ook je best doet, vaak merk dat je concentratie net op de essentiële moment in een dipje zit. Dat komt vaak niet je humeur ten goede, het leidt tot ongewenste spanning en je productiviteit blijft vaak achter bij de doelen die je zelf hebt gesteld. Een geruststelling: het is niet je leeftijd. Tijd dus voor vijf tips die ook jou kunnen helpen om je op een gezonde manier beter te laten presteren.

  1. Gezond eten!

Door een te gejaagd bestaan heb je snel de neiging voorbij te gaan aan de belangrijke dingen die je totale functioneren beïnvloeden. Een van die zaken is je voedingspatroon. Door te weten wat je eet leer je oog welke voeding beter bij je leefstijl past en kan je ongewenste effecten voorkomen. Zeker als productiviteit en concentratie belangrijk zijn in je dagelijkse functioneren is het zinvol om voldoende visolie te nuttigen, bovendien, als je slim bent is het nog lekker ook. Gewoon verstoppen in je dagelijkse maaltijd en je productie gaat met stappen vooruit. Met name ‘vette’ vis die rijk is aan onverzadigde vetzuren bevatten veel Omega 3 vetzuren die een positief effect hebben op je hersenfunctie en dus ook op je productiviteit.

  1. Planmatig werken

Een leuke baan, leuke vrienden, een druk sociaal leven. Voor de meesten heel herkenbaar, alleen hoe regel je al je verplichtingen zonder er zelf aan onder door te gaan of stomweg bepaalde afspraken te vergeten. Het maken van een maandplanning helpt absoluut. Maak voor de volgende maand alvast een planning met alle bekende afspreken, maar houdt ook voldoende rekening met elkaar, te veel afspraken in je sociale leven is niet goed, je moet en mag ook tijd voor jezelf nemen. Gewoon even niks doen werkt vaak heel goed.

  1. Leer prioriteiten te stellen

Hoe verleidelijk het ook is om een je Twitter of Instagram te checken aan het begin van je werkdag, het werkt niet motiverend, hoe leuk het misschien ook is. Bepaal voor jezelf wat echt belangrijk is en vergeet daarbij niet om kritisch te zijn naar jezelf toe. Als je de belangrijkste zaken als eerste afhandelt blijft er ook meer tijd over voor de leuke dingen.

  1. Verminder het gevoel van drukte

Heb je het altijd druk of ervaar je te veel drukte in je werk of in je privé leven? In veel gevallen is het niet druk maar heb je een andere ‘mindset’ nodig. Druk is namelijk niet positief, betrokken zijn wel. Juist door minder druk te ervaren leer je ook gelukkiger te zijn. En laat dat nou net de sleutel zijn tot een hogere productiviteit.

  1. Manage je ad hoc taken

Hoe prettig je het ook ervaart om ad hoc taken te doen, het werkt vaak erg ontregelend. De waardering van jouw mogelijkheid om snel te kunnen schakelen is een ding, als je daardoor ontregelt raakt in je dagelijkse werkzaamheden gaat het plezier snel weg. Durf dus ook nee te zeggen en houdt overzicht over de zaken die echt niet kunnen blijven liggen. Weet je al dat je werk vaak ad hoc taken bevat, probeer daar dan standaard tijd voor te reserveren, zo voorkom je dat je klem komt te zitten met de overige taken.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten