Vind de beste professionals passend bij de cultuur van jouw organisatie

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 21 juni 2022
Reacties gesloten

Op dit moment is er totale gekte op de arbeidsmarkt. Niet zo gek dus dat je niet het juiste personeel kan vinden om die ene functie in te vullen waarbij vele verantwoordelijkheden horen. Het personeelstekort groeit in alle sectoren en zeker wanneer je op zoek bent naar invulling voor functies met veel verantwoordelijkheden wil je wel de juiste kandidaten selecteren. Een executive search bureau kan dan een goede uitkomt zijn. Executive search bureaus zijn doorgaans veel kleiner en gespecialiseerder dan standaard uitzendbureaus waardoor ze niet vissen uit dezelfde kleine vijver. De kans dat je een interimmer tegenkomt die dan past binnen jouw bedrijf is vele male groter wanneer je kiest voor executive search bureaus. Executive search bureaus zijn vaak veel exclusiever, hebben meer aandacht voor de klant en weten precies de juiste kandidaat te vinden die past binnen jouw organisatie en de geldende normen en waarden binnen het bedrijf.

De vele voordelen van een executive search bureau

Wanneer je kiest voor een executive search bureau voor het vinden van het juiste personeel, dan krijg je al snel te maken met vele voordelen. Executive search bureaus zijn vaak veel gespecialiseerder dan een regulier uitzendbureau. Hierdoor hebben ze een select netwerk waardoor een juiste match veel sneller gevonden wordt. Ze hebben dan ook veel meer aandacht voor hun klanten en het bedrijf ondergaat een grondige quick scan zodat het executive search bureau ook weet welk type persoon binnen de organisatie zal passen. De aanpak is dus veel persoonlijker en exclusiever. Doordat de bureaus van A tot Z betrokken zijn bij de selectie van kandidaten is er sprake van duidelijke lijnen duidelijke communicatie. Zo komt niemand voor verrassingen te staan en is het proces volledig helder en transparant.

De vele voordelen van een executive search bureau

De toegang tot de juiste kandidaten

Executive search bureaus hebben een groot netwerk met eenzelfde achtergrond. Of het nu gaat om managers of financial controllers, allemaal bekleden ze functies met zeer veel verantwoordelijkheden. Executive search bureaus richten zich enkel op dergelijke functies, waardoor ze perfect toegang hebben tot de juiste kandidaten die snel inzetbaar zijn. De portefeuille is beperkt en daardoor heb je altijd de juiste kandidaat ter beschikking die snel kan beginnen. De bureaus geven namelijk een short list van beschikbare kandidaten waaruit je zelf een keuze kan maken. Ideaal wanneer je niet zelf de tijd en ruimte hebt om de juiste kandidaten te selecteren. Het executive search bureau helpt je daar graag bij.

Ben je dus op zoek naar een goede interim manager, een financial controller of een SEO die als interim professional binnen jouw organisatie aan de slag gaat? Laat je dan helpen door een executive search bureau. Met een kleine vijver om in te vissen weet je zeker dat er altijd een goede kandidaat tussen zit die perfect binnen jouw organisatie past. Dus waar je ook naar opzoek bent, een executive bureau kan je altijd helpen. Met een persoonlijke aanpak, duidelijke communicatie en heldere processen is een executive search bureau geschikt voor iedereen die op zoek is naar een echte professional.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten