Waarom een VPN onmisbaar is voor het Nieuwe Werken

Door Danny Bijl van - 11 februari 2021
Reacties gesloten

Je zou kunnen zeggen dat het Nieuwe Werken een boost gekregen heeft door de coronamaatregelen. Thuiswerken is de standaard en dat gaat ook vast zijn effect sorteren na het coronatijdperk. Veel meer mensen zijn er immers inmiddels achter gekomen dat het eigenlijk heel goed mogelijk is om thuis te werken. Maar dat werken op afstand van het bedrijf vergt ook maatregelen om dataveiligheid te verzekeren. Daarom is een VPN onmisbaar voor het Nieuwe Werken.

Wat is VPN?

Laten we eerst eens vertellen wat een VPN eigenlijk is. De afkorting staat voor Virtual Private Network. Wat een VPN biedt, is een beveiligde verbinding tussen het apparaat waarop je een internetverbinding gebruikt en het internet zelf. Met een VPN wordt je internetverkeer eerst door een versleutelde virtuele tunnel gestuurd, via de VPN-server. Niet alleen wordt je data hierdoor versleuteld, maar ook je IP-adres en je locatie is niet meer zomaar voor iedereen zichtbaar. Die locatie kun je zelfs manipuleren tot een andere plek dan waar je daadwerkelijk bent. Dit alles maakt het mogelijk om anoniemer te zijn en houdt cybercriminelen buiten de deur. VPN is een aparte service die je moet inkopen. Klik op de link om uit te vinden wat de beste VPN aanbieder voor jou is.

Veilig thuis inloggen of het bedrijfswerk

Uiteraard wil ook jouw bedrijf haar eigen data goed beschermen. Hetzelfde geldt voor klantgegevens. Het is ook de plicht van een bedrijf om klantgegevens conform de AVG te beveiligen. Dat wordt een pijnpunt op het moment dat je vanaf je thuislocatie inlogt op het bedrijfsnetwerk om bij de data en applicaties van het bedrijf te kunnen. Dan ontstaat er immers een verbinding die onderschept kan worden. Om een potentieel datalek te voorkomen, kun je een VPN inzetten die ervoor zorgt dat alle data versleuteld wordt én ervoor kan zorgen dat het lijkt alsof je gewoon op de zaak bent. Het is goed om te weten, overigens, dat er voor de VPN-server zelf geen bewaarplicht voor gegevens is. Lees er meer over in deze Surfshark review.

VPN onmisbaar voor het Nieuwe Werken

Ook onmisbaar voor het werken op openbare locaties

Het Nieuwe Werken behelst natuurlijk niet alleen thuiswerken. Het draait om flexibel zijn met je werkplek. Dat kan dus ook ergens onderweg zijn, in een openbare gelegenheid. Daar ben je doorgaans afhankelijk van een openbare internetverbinding, en die kennen veel veiligheidsrisico’s. Daar wil je je gevoelige bedrijfsinformatie en klantendata natuurlijk tegen beschermen. Gebruik je hier een VPN, dan is het lang niet zo makkelijk meer voor een buitenstaander om jouw gegevens te onderscheppen. Zo blijft de privacy van je data verzekerd. Lees in deze NordVPN review hoe deze VPN aanbieder zich onderscheidt van andere aanbieders op het gebied van privacy.

Zo is een VPN dus buitengewoon nuttig wanneer je flexibel wilt kunnen werken op andere locaties dat het bedrijf zelf. Ieder bedrijf doet er verstandig aan hier gebruik van te maken. Geïnteresseerden kunnen de beste VPN aanbieders op een handige manier vergelijken op de website van GoodVPNservice.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten