Waarom goede koffie onmisbaar is op kantoor

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 23 november 2019
Reacties gesloten

Ieder kantoor heeft er wel eentje staan: een koffiemachine. Het is dan ook wel erg moeilijk in te denken dat er geen koffie beschikbaar zou zijn op het werk. Het geeft medewerkers een momentje voor zichzelf, een lekkere boost energie of zelfs een moment om even contact te leggen met andere collega’s. En dat maakt dat kopje koffie wel erg speciaal! Maar om welke reden is goede koffie nu echt onmisbaar op kantoor? We hebben er een aantal voor je verzameld.

1. Een goede eerste indruk

Een nieuwe medewerker of zakenrelatie komt op bezoek op locatie en krijgt een kopje koffie aangeboden. Wanneer dit kopje koffie ontzettend smaakloos is, laat dit een gekke indruk achter. Want wanneer een onderneming niet eens voor goede koffie kan zorgen, in hoeverre kun je dan op kwaliteit van de rest van het werk rekenen? Juist koffie van hoge kwaliteit van bekende aanbieders zoals Gio Coffee zorgt ervoor dat die nieuwe bezoeker écht kan genieten van een goede kop koffie, en hierdoor meteen wat makkelijker vertrouwen heeft in jouw skills als ondernemer.

2. Een verhoogde productiviteit

Er zijn allerlei onderzoeken gedaan naar koffie en het effect op de productiviteit op het werk. Hoewel de uitkomsten verschillen zijn alle onderzoekers het over een ding eens; koffie zorgt voor productievere medewerkers. Er zijn zelfs een flink aantal medewerkers die zich niet in kunnen denken hoe een productieve werkdag er zonder koffie uit zou zien. Nu maakt de cafeïne in koffie natuurlijk inderdaad alerter, maar ook het feit dat er meer bewogen wordt door naar het koffiezetapparaat te lopen en dat er even wat afstand van het werk genomen wordt zorgt voor een verhoogde productiviteit!

Goede koffie onmisbaar op kantoor

3. Een betere sfeer

Dat momentje dat er even een kopje koffie gedronken wordt met collega’s geeft je medewerkers de mogelijkheid om even van het werk af te stappen en een informeel gesprek te hebben. Dit heeft een positieve invloed op de sfeer op de werkvloer en zorgt zelfs voor een beter teamgevoel!

4. Een hogere medewerkerstevredenheid

Een goede kop koffie kunnen krijgen op kantoor is voor veel medewerkers net zo belangrijk als het regelmatig hebben van een leuks bedrijfuitje. Het is een manier waarop jij als onderneming laat zien dat je om je medewerkers geeft, en dat je ze graag voorziet van alles wat zij nodig hebben om hun werk goed te verrichten. Goede koffie kan de tevredenheid van je medewerkers zomaar eens vergroten!

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten