Waarom iedereen op de e-bike naar het werk zou moeten

Reacties gesloten

Wil je geen tijd meer verknoeien aan files? Geen hoge parkeerkosten meer? Elektrisch woon-werkverkeer is sneller, schoner en goedkoper. En er zijn talloze redenen om voor een e-bike of een elektrische scooter te kiezen. Een paar redenen op een rijtje.

Een betere gezondheid en een schoner milieu

Fietsen is goed voor de gezondheid. Natuurlijk is een gewone fiets het best voor de gezondheid, maar voor wie liever een fiets met trapondersteuning heeft, kan kiezen voor een e-bike. Ook op een e-bike geldt dat er nog gewoon moet worden gefietst. Op die manier blijf je gemakkelijk in beweging en werk je nog wat aan je gezondheid.

Dankzij de ondersteuning van de e-bike kun je grotere afstanden overbruggen dan met een normale fiets. Tien kilometer fietsen wordt zo een fluitje van een cent. De beste elektrische fiets kan rustig tien kilometer heen en weer fietsen aan.

Niet meer in de file staan en geen parkeerproblemen

Met een fiets sta je nooit in de file. Door te fietsen heb je nooit meer last van drukke knooppunten waar je uren staat te wachten. Jaarlijks staan we zo’n 50 uur in de file. Zonde van de tijd. Je kunt in die tijd ook lekker om je heen kijken door een stukje door de bossen of natuurrijke polders te fietsen.

Dan nog dat andere probleem met de auto: parkeerproblemen. Iedere ochtend is het vechten om een plekje. En vooral Amsterdammers zullen dit herkennen: parkeerkosten die de pan uit rijzen. Daar wordt niemand gelukkig van. Met een e-bike heb je nauwelijks last van betaald parkeren of een volle parkeerplaats. Je hebt alleen een fietsenrek en een goed slot nodig. Weer zo’n goede reden om voor een e-bike te kiezen.

Een e-bike mag je zonder rijbewijs gebruiken

Voor een e-bike heb je geen rijbewijs nodig. Ook niet als je harder dan 25 kilometer per uur fietst. Misschien dat we in de toekomst worden verplicht tot het dragen van een helm en tot het afsluiten van een verzekering, maar dat is voor nu nog toekomstmuziek. De e-bike is de ideale oplossing voor werknemers die geen rijbewijs hebben.

Dat biedt ook andere voordelen: je hoeft niet te leren voor een examen en je hoeft niet te investeren in een rijbewijs. Er is (nog) geen wettelijke helmplicht, dus je kunt rustig met je haar door de wind fietsen.

Er is een mobiliteitsbudget beschikbaar

Tegenwoordig is er bij verschillende bedrijven een mobiliteitsbudget beschikbaar. Werknemers vaak mogen zelf kiezen hoe deze wordt ingevuld. Je kunt natuurlijk kiezen voor een vervuilende auto, maar een e-bike is een beter besluit.

Het budget is een brutobedrag dat de werkgever ter beschikking stelt voor de mobiliteit van zijn of haar werknemers. Het bedrag is meestal hetzelfde als het bedrag dat de werkgever kwijt zou zijn geweest aan een leaseauto. Een e-bike is dus aan te schaffen tegen minimale kosten.

Liever niet fietsen? Dan kun je ook nog kijken naar de beste elektrische scooter. Deze zijn minder vervuilend dan gewone scooters en zorgen ervoor dat je binnen no-time op het werk bent. Wel een nadeel: het is niet zo goed voor de gezondheid als fietsen (op een gewone fiets of een e-bike).

Deel dit artikel met anderen
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten