Waarom kiezen voor een online boekhoudprogramma?

Reacties gesloten

Menig ondernemer gebruikt tegenwoordig een boekhoudprogramma voor de boekhouding. Met behulp van dit programma ben je in staat zelf de boekhouding te doen, ook al heb je hier geen verstand van. Gebruik jij sinds jaar en dag dezelfde boekhoudsoftware? Dan gaat het waarschijnlijk om een offline programma. Deze kan nog zo goed werken, maar het is niet echt meer van deze tijd. De meeste ondernemers die zelf hun boekhouding doen, gebruiken hier tegenwoordig namelijk een online boekhoudprogramma voor. Voordat jij de overstap maakt van een offline naar online programma, wil je ongetwijfeld eerst weten waarom je dit zou doen. Wij zetten de voornaamste reden hieronder voor je op een rijtje.

Makkelijk te koppelen met zakelijke rekening
Een eerste reden om voor een online boekhoudprogramma te kiezen, is omdat je deze makkelijk kunt koppelen met jouw zakelijke rekening. Hier hoef je geen speciale software voor te gebruiken, iets wat bij een offline programma vaak wel nodig is. Grote voordeel van het koppelen van jouw zakelijke rekening aan het boekhoudprogramma is dat transacties direct worden opgenomen in de administratie. Verstuur je jouw facturen ook met het programma? Dan is het programma zelfs in staat om een transactie aan de bijbehorende factuur te koppelen. Aan het einde van de rit bespaar jij met een online boekhoudprogramma dus behoorlijk wat tijd.

Je hebt overal toegang tot jouw boekhouding
Gebruik je offline boekhoudsoftware? Dan is jouw boekhouding alleen inzichtelijk wanneer je achter de computer zit waarop het programma geïnstalleerd is. Met een online boekhoudprogramma is dit niet langer het geval. Je hoeft dan alleen maar over een werkende internetverbinding te beschikken om jouw boekhouding in te zien. Dit betekent dat je de boekhouding van jouw bedrijf bijvoorbeeld ook vanuit huis in kunt zien. Koop je een online boekhoudprogramma? Dan krijg je hier meestal een app bij. Dit maak het alleen nog maar makkelijker om altijd en overal inzicht te hebben in jouw boekhouding.

Zelf btw-aangifte doen en een jaarrekening opstellen

De gemiddelde ondernemer worstelt iedere maand, ieder kwartaal of ieder jaar weer met de btw-aangifte. Met deze aangifte geef je de Belastingdienst inzage in btw-stromen van jouw bedrijf. Kost deze aangifte jou ook altijd weer (te) veel tijd? Dan is een online boekhoudprogramma echt iets voor jou. Waarom? Omdat zo’n programma ervoor zorgt dat jouw btw-aangifte direct klaar staat. Jij hoeft hem alleen nog maar te versturen. Overigens helpt een programma voor online boekhouden jou ook bij het opstellen van een jaarrekening wanneer je deze nodig hebt. Nog een reden om voor een online boekhoudprogramma te kiezen.

Voor ieder bedrijf een passend boekhoudpakket
Wil je online boekhouden? Dan moet je hier een programma voor kopen. Doordat dit kosten met zich meebrengt, ben jij misschien wat terughoudend. Dat is niet nodig wanneer je voor een boekhoudprogramma van ABN AMRO kiest. Hier vind je namelijk verschillende boekhoudpakketten, zodat ieder bedrijf een online boekhoudpakket aan kan schaffen. Zo is er bijvoorbeeld een boekhoudpakket voor zzp’ers, maar ook voor mkb-bedrijven. Kortom: voor ieder bedrijf, zowel groot als klein, is er dus wel een geschikt online boekhoudprogramma te vinden.

Deel dit artikel met anderen
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten