Waarom zijn elektrische sfeerhaarden zo geliefd

Door Danny Bijl van - 24 december 2021
Reacties gesloten

De belangstelling en populariteit voor een elektrische haard groeit gestaag. Heel vreemd mag je dit niet noemen omdat een elektrische sfeerhaard een hele reeks voordelen kent ten opzichte van een klassieke openhaard. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Een elektrische haard heeft geen rookkanaal nodig. Een stopcontact volstaat. Op die manier kan je de haard plaatsen in elke hoek van een woonkamer. Dit in grote tegenstelling met een gas- of houtkachel. Een elektrische sfeerhaard kan je op een eenvoudige manier plaatsen waar je in huis wil. Zelfs in de keuken, slaap- of studeerkamer of badkamer.

Wat is een sfeervolle elektrische haard nu eigenlijk?

Zoals het woord al doet vermoeden is een elektrische haard een kachel die op elektriciteit werkzaam is. Naast het afgeven van de warmte en de nodige sfeer, onderscheidt de elektrische haard zich vooral door de veiligheid. Het is vooral rookvrij wat je bijvoorbeeld niet kunt zeggen van een houtkachel. Om de sfeer van een waarheidsgetrouwe open haard te creëren worden vlammen nagebootst door middel van LED-technologie.

5 voordelen van een sfeervolle elektrische haard op een rijtje

  • 1. Geen gehannes met schoonmaken

Geen gedoe met schoonmaken is wel een heel groot voordeel als je toch sfeer in huis wil halen met een open haard. Je hoeft immers geen vuurtje aan te steken, geen houtvoorraad aan te kopen, roet of as op te ruimen of de schoorsteen jaarlijks laten controleren. Meer nog, je hebt zelfs geen schoorsteen nodig. Een stopcontact is de enige bondgenoot.

  • 2. Veiligheid neemt centrale plaats in

De buitenzijde van een elektrische haard voelt altijd niet warm aan. Het voorkomt ongelukken als je in huis ravottende kinderen of huisdieren hebt rondlopen. Gevaar dat ze zich verbranden is volledig uitgesloten. Bovendien kunnen er met een elektrische sfeervolle haard geen giftige stoffen vrijkomen zoals stikstofdioxide, zwavel stofdioxide of koolmonoxide.

  • 3. Je bepaalt zelf de plaats van de haard

Een belangrijke pluspunt is dat je zelf kunt bepalen in welke ruimte de sfeervolle haard moet staan. Het hangt alleen maar af waar een stopcontact in de buurt is. Op die manier kan je zelf je eigen keuze maken of je een elektrische haard in de slaapkamer, inkomhal of kantoorruimte wil.

  • 4. Iedereen kan de haard installeren

Je hoeft geen handige Harry te zijn om de (elektrische) haard te installeren. Een aansluiting op een energienetwerk en klaar is kees. Genieten van een sfeervolle haard kan al na enkele seconden.

  • 5. Je bepaalt zelf de warmte

De temperatuur kan je zelf eigenhandig instellen. Het grote voordeel is dat je ook de warmte van de kachel kan uitzetten als je het te warm hebt gekregen en toch van de sfeerrijke vlammen met volle teugen wil genieten.

Multifunctioneel met een persoonlijke touch

Multifunctioneel met een persoonlijke touch

Uitgezonderd dat je een elektrische sfeerhaard overal kunt plaatsen zoals op kantoor, in huis of in een restaurant gelegenheid kan plaatsen, is de kachel heel multifunctioneel te gebruiken. Het is zelfs mogelijk om het beeld van de vlam te personaliseren. Om het nog realistische te doen lijken, imiteren sommige sfeerhaarden het knetterend en knisperend geluid van een echte vuurhaard.

Een ideale sfeermaker bij uitstek

Met een sfeerhaard bouw je in een mum van tijd een kille ruimte in een warme sfeerrijke warmte om. Vlammen worden nu eenmaal geassocieerd met aangename huiselijkheid. De meeste mensen gaan de vlammen als levensecht beschouwen. De dag van vandaag bestaan er zoveel technieken om het ‘vuur’ realistisch te laten overkomen dat je nauwelijks het verschil merkt.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten