Waarom zou je doorwerken als 65-plusser?

Door Danny Bijl van - 23 februari 2023
Reacties gesloten

Eigenlijk zou je als 65-plusser van het leven moeten kunnen gaan genieten. Toch kiest niet iedereen die de pensioengerechtigde leeftijd bereikt daarvoor. Zeker de laatste tijd zie je steeds vaker dat men als 65-plusser toch blijft doorwerken. Welke goede redenen zijn daarvoor te bedenken?

AOW en pensioen bijvullen

Helaas hebben sommige mensen financiële overwegingen om te blijven doorwerken als 65-plusser. Vaak gaat het dan niet om een mooi zakcentje bijverdienen, maar het bijvullen van een magere AOW-uitkering of een te klein pensioen. Dat is dus vaak uit nood geboren, en eigenlijk is het best verdrietig dan het dan zo moet. Feit is dat het dan ook nog eens moeilijk kan zijn om werk te vinden om wat bij te verdienen. Gelukkig is er een uitzendbureau voor 65+ in Amsterdam dat hierbij kan helpen.

Structuur

Stoppen met werken levert veel sommige mensen een soort zwart gat op in hun leven. Ze zijn gewend aan een vaste structuur in het leven die houvast biedt, en opeens moet je het zelf maar uitzoeken wat je met je dagen en weken gaat doen. Daarom vinden sommige 65-plussers het fijn om wat structuur te behouden in hun leven door toch nog wat te blijven doorwerken. Dat biedt een goede reden om ’s ochtends uit bed te komen.

Sociale contacten

Het werk biedt voor velen ook een garantie op dagelijkse sociale contacten. Die zijn belangrijk om ons scherp en gelukkig te houden. Als je dag in, dag uit bijna niemand ziet of spreekt, kun je daar aardig depressief van worden. Het behouden van die regelmatige sociale contacten kan een uitstekende reden zijn om als 65-plusser te blijven doorwerken.

Nuttig voelen

Nuttig voelen

Het andere deel van het zwarte gat na pensionering, is zingeving. Iedereen wil zich graag nuttig voelen in het leven. Want ook het ontbreken daarvan kan je depressief maken. Niet iedereen heeft allerlei mooie plannen klaarliggen voor wat ze gaan doen als het werk erop zit. Daarom zijn er zeker ook 65-plussers die ervoor kiezen om te blijven doorwerken om zich nuttig te kunnen blijven voelen. Het mooie daarvan is dat je je nuttig kunt voelen, sociale contacten blijft behouden én een zakcentje bijverdient.

Maatschappij helpen

Zeker in deze tijd kan er ook een maatschappelijk argument meespelen om toch te blijven doorwerken als 65-plusser. Overal is merkbaar dat er, onder andere door de vergrijzing, een fors personeelstekort is ontstaan dat voor aanzienlijke problemen zorgt. Daarom zien sommige 65-plussers het als een maatschappelijke bijdrage om zich toch beschikbaar te blijven stellen als werkkracht. Dat is iets waar de rest van ons best dankbaar voor mogen zijn!

Ben jij 65-plusser en wil je graag weer aan het werk? Als je zelf geen aanknopingspunten hebben die tot werk kunnen leiden, kun je inschrijven bij een uitzendbureau in Amsterdam dat gespecialiseerd is in het matchen van 65-plussers met vacatures.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten