Wat is Power BI en waarom moeten financials erin geschoold worden?

Door Danny Bijl van - 24 mei 2022
Reacties gesloten

Er zijn veel cursussen die op verschillende manieren van waarde kunnen zijn als je actief bent in het bedrijfsleven. Voor financials en controllers in het bijzonder is het waardevol om te leren werken met Microsoft Power BI en hier optimaal profijt van te hebben. Die vaardigheid kan aangeleerd worden door het volgen van een Power BI cursus. Deze cursus kan aangevraagd worden op Staan-academy.com. We vertellen meer over wat Power BI is en waarom een cursus voor financials en bedrijven goed van pas kan komen.

Wat is Power BI?

Microsoft Power BI is een softwareoplossing, om precies te zijn een interactieve tool voor het visualiseren van data. Het is een geïntegreerd, schaalbaar en gebruiksvriendelijk platform om zelf op een laagdrempelige manier voor business intelligence (BI) te zorgen. Zo kun je als bedrijf een dieper inzicht in je data krijgen. Power BI maakt het mogelijk om je data te modelleren en visualiseren om op een relatief eenvoudige manier handige, gepersonaliseerde rapporten te maken. Daarnaast bij Microsoft Power PI snelle, door AI gegenereerde reacties op zakelijke vragen.

Waarom een Power BI cursus volgen?

Waarom een Power BI cursus volgen

Als financial werk je waarschijnlijk met verschillende bronnen waarin data opgeslagen is, zoals Excel tabellen, tekstbestanden of databases. Het kan ingewikkeld en arbeidsintensief zijn om daar een goede rapportage met visualisaties van te maken. Daarmee verlies je als financial kostbare tijd. Tijdens Power Bi cursussen leren financials hoe ze de meest efficiënte oplossing kunnen toepassen binnen Excel voor een goede rapportage, om de stap naar Power BI te verkleinen. Ze leren hoe ze met Power Query hun financiële data kunnen transformeren en laden op de manier die zij willen en hoe met Power Pivot bronnen en tabellen gekoppeld kunnen worden aan significante data. Vanuit dat startpunt kunnen metingen en KPI’s berekend worden. Uiteindelijk is men in staat alle data te presenteren met belangrijke grafieken en tabellen.

De Power BI cursus wordt gegeven door een senior financial kan op verschillende locaties in de avonduren gevolgd worden bij de Staan Finance Academy. Met vier sessies ben je als financial helemaal op de hoogte aan de hand van stap-voor-stap instructies en oefeningen. Voor bedrijven is ook een in-house cursus mogelijk om de financials van het bedrijf te trainen in het benutten van Power BI. Zo kunnen financials en controllers meer tijd besteden in de rol van business partner in plaats van als secretaris.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten