Welke online betaalmethode kies jij voor je webshop?

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 16 maart 2021
Reacties gesloten

Als eigenaar van een webshop wil je het bezoekers zo makkelijk mogelijk maken een product te bestellen. Daarom besteed je ongetwijfeld veel tijd aan de structuur op jouw website. Op deze manier komen bezoekers snel terecht bij het product waar ze naar op zoek zijn. Vergeet ook het betaalproces niet. Je wilt jouw klanten immers op een vertrouwde manier laten betalen. Selecteer daarom de juiste betaalmethoden voor jouw webshop. Veel ondernemers vinden het lastig om een keuze te maken. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij een aantal populaire betaalmethoden op een rijtje. Dit helpt jou ongetwijfeld bij het kiezen.

1. iDEAL

Richt jij je vooral op de Nederlandse consument met jouw webshop? Dan moet je sowieso iDEAL aanvragen. Dit is namelijk de bekendste online betaalmethode binnen Nederland. Elke dag worden er meer dan 1,5 miljoen betalingen gedaan via iDEAL. Om een betaling via iDEAL te kunnen doen, moet iemand klant zijn bij ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, Handelsbanken, ING, Knab, Moneyou, Rabobank, Regiobank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot. Bij een betaling via iDEAL wordt de klant doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van zijn bank. Hierdoor kan een online bestelling veilig afgerekend worden.

2. Bancontact

Inwoners van België kunnen niet betalen via iDEAL. Zij zijn immers geen klant van een Nederlandse bank. Wil je hen desondanks toch de mogelijkheid bieden om te bestellen in jouw webshop? Kies dan ook voor Bancontact. Deze betaalmethode heeft veel overeenkomsten met iDEAL. Zo wordt een betaling bijvoorbeeld ook afgerond binnen de beveiligde omgeving van de bank van de klant. Bijkomend voordeel is dat een betaling via Bancontact een directe en gegarandeerde betaling is. Een betaling kan niet teruggedraaid worden door de koper en dat biedt jou zekerheid en veiligheid.

3. Creditcard

Creditcard

Steeds meer mensen zijn tegenwoordig in het bezit van een creditcard. Deze kaart wordt vaker en vaker gebruikt om online bestellingen af te rekenen. Dit komt vooral doordat een aankoop met een creditcard verzekerd is. Zo zijn producten minimaal 180 dagen verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Bij iDEAL en Bancontact is dit niet het geval. Daarbij komt dat een creditcard een laagdrempelige betaalmethode is. Consumenten hoeven namelijk geen saldo te hebben om een aankoop te kunnen doen. Last but not least kan een creditcard internationaal gebruikt worden. Hierdoor kunnen ook mensen uit het buitenland aankopen doen in jouw webshop.

4. PayPal

Net als een creditcard is PayPal ook een populaire betaalmethode buiten onze landsgrenzen. In Duitsland is dit zelfs de populairste betaalmethode. Bij PayPal betaalt een consument vanuit zijn eigen account. Hier kan hij een bankrekening of creditcard aan koppelen, maar het is ook mogelijk om zelf saldo toe te voegen. Om een online betaling te verrichten, is inloggen met e-mailadres en wachtwoord voldoende. PayPal wordt ook vaak gebruikt door mensen die geen creditcard hebben.

Werk samen met een payment service provider

Hierboven lichten we een aantal populaire betaalmethoden uit. Dit is lang niet alles, want je kunt bijvoorbeeld ook nog uit Apple Pay, Klarna, Sofort, Dankort, AfterPay en Giropay kiezen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Kies dan voor een payment service provider. Zij helpen jou bij het inrichten van het betaalproces van jouw webshop. Zodoende weet je zeker dat jouw klanten altijd op een voor hen bekende manier af kunnen rekenen. Daarbij komt dat een PSP alle online betalingen van jouw webshop afhandelt. Hierdoor heb je zelf niet of nauwelijks omkijken naar het betaalproces.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten