Welke verzekering moet je voor je brommer afsluiten?

Door Danny Bijl van - 12 maart 2024
Reacties gesloten

Wil je graag je brommer verzekeren, maar weet je niet precies wat je moet kiezen? Je zult zien dat wanneer je naar de site van je verzekeraar gaat om een polis af te sluiten, je een aantal opties gepresenteerd krijgt. Sommige daarvan moet je afsluiten, andere zijn niet verplicht. Wat je precies nodig hebt, hangt af van je situatie, je brommer en je voorkeuren. Om het je wat gemakkelijker te maken, laten we je graag zien hoe je in een aantal stappen de perfecte verzekering kunt samenstellen zodat je vandaag nog de weg op kunt gaan.

De dagwaarde van je bromfiets is belangrijk voor je polis

Voor je verzekeraar maakt het niet uit welk merk brommer je hebt, sterker nog; het is niet eens belangrijk of je een scooter of een brommer hebt. Wat voor je verzekeraar van belang is, is de leeftijd van je voertuig. Stel bijvoorbeeld dat je dus een bromfietsverzekering Univé wilt afsluiten. Dan krijg je drie opties te zien binnen de basisverzekering. Dit heeft te maken met het feit dat je verzekeraar kijkt naar de leeftijd van je voertuig. Is deze nog nieuw, dan is de dagwaarde ervan nog hoog. Dat betekent dat het eenvoudig uit kan om schade te laten herstellen. Naarmate je voertuig ouder wordt, zal ook de dagwaarde ervan dalen. Dat betekent dat je op een dag het punt bereikt dat het herstellen van schade duurder wordt dan wat je voertuig überhaupt waard is. In dat geval is het voordeliger om een ander voertuig te kopen. Het spreekt voor zich dat de dagwaarde dus van belang is voor de polis die je kiest.

Uit welke opties kun je allemaal kiezen als je een polis zoekt?

Uit welke opties kun je allemaal kiezen als je een polis zoekt

Je bent verplicht om je snorfiets te verzekeren. Wil je een snorfietsverzekering Univé afsluiten, dan kun je naar de site van deze verzekeraar gaan. Je zult zien dat de verplichte WA-verzekering in drie varianten aangeboden wordt. Kies een van deze drie opties. Heb je een nieuwe snorfiets, dat wil zeggen een die maximaal twee jaar oud is, dan kun je de allriskverzekering nemen. Deze polis keert alle vormen van schade uit, dus ook wanneer je die zelf veroorzaakt hebt tijdens een ongeluk. Voor voertuigen van twee tot vier jaar oud is er de WA+ Beperkt Casco verzekering. Met deze polis kun je geen schade claimen die je opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk, maar je kunt wel een beroep op je verzekering doen om schade aan je accessoires te vergoeden. Ook wanneer je schade opgelopen hebt, omdat iemand geprobeerd heeft je snorfiets te stelen, kun je je verzekering om hulp vragen. Tot slot is er de WA-basisverzekering. Met dit pakket, dat geschikt is voor brommers van vier jaar en ouder, voldoe je enkel aan je wettelijke plicht anderen schadeloos te kunnen stellen. Je kunt er zelf helaas geen schade mee laten uitkeren.

Wil je je polis ook nog uitbreiden met extra dekkingen? 

Als je meer voordeel wilt halen uit je verzekering, kun je nog extra dekkingen toevoegen. Je premie zal daardoor iets omhoog gaan, maar uiteindelijk bespaar je meer kosten. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Houdt je snorfiets er ineens mee op, dan kun je je verzekeraar bellen die vervangend vervoer voor je regelt. Ook kan je snorfiets bij je thuis afgeleverd of gelijk naar een monteur gebracht worden. Zo voorkom je dus een hoop gedoe en kom je altijd aan op de plaats van bestemming. Wil je vandaag nog je polis afsluiten? Surf dan even naar de site van je verzekeraar en regel je zaakjes vandaag nog. Het is zo klaar.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten