Werk in uitvoering; slimme diensten en producten

Door Werk in uitvoering van - 25 juni 2012
Reacties gesloten

De redactie van Het Nieuwe Werken Blog is in nauwe samenwerking met haar partners continu op zoek naar diensten en producten waarmee u slimmer, efficiënter of duurzamer kunt (samen)werken, organiseren en ondernemen. Deze keer software om makkelijk online samen te werken, een website om de meest geschikte flexwerkplek te vinden, een inspirerend boek voor iedereen die zijn organisatie klaar wil maken voor de toekomst, een interessante zomersessie en nieuws over Microsoft’s eigen tablet.

Makkelijk online samenwerken met GetQuantify

GetQuantifyGetQuantify is een nieuwe tool voor het zogenaamde realtime Getting Things Done en online samenwerken. Alle communicatie en documenten komen samen op één plek in de cloud in plaats van verspreid in allerlei losse e-mails. Het is mogelijk om deadlines, prioriteiten en taken aan te geven en verschillende rapportages te maken. De eerste 30 dagen is de tool gratis te gebruiken. Daarna kost de software $ 29,- per maand, voor het hele team. Zonder beperkingen en voor alle gebruikers. Opzeggen kan elke maand. Meer over deze online GTD-tool.

Met SpringwrQ een geschikte flexwerkplek vinden

SspringwrQpringwrQ is een onafhankelijke Nederlandstalige vergelijkingssite voor (flexibele) werkplekken, vergaderruimtes en kantoren. Het community platform verbindt vraag met aanbod en werkt volgens een community feedback model waardoor SpringwrQ het beste te beschouwen is als een ‘Tripadvisor voor fysieke locaties’. De website biedt een overzicht, zoek- en filtermogelijkheden en gebruikerservaringen en opereert volledig onafhankelijk. Meer over SpringwrQ.

Naar een toekomstbestendige organisatie met het boek ‘Geef je organisatie toekomst’

Geef je organisatie toekomstOrganisaties staan voor de taak zich te ontdoen van oude structuren en een nieuwe toekomst te creëren door ruimte te geven aan mensen. Kim Castenmiller en Dirk Anton van Mulligen hebben een roadmap geschreven voor iedereen die vanuit zijn rol, passie of talent een bijdrage wil leveren aan het bouwen van toekomstbestendige organisaties. De roadmap geeft de lezer richting en ondersteuning zodat hij de verandering die hij wil inzetten daadwerkelijk realiseert. Het boek bevat inspiratie uit de praktijk (onder meer van SNS Reaal, Cisco en AkzoNobel) en bijdragen van gastauteurs. Meer informatie over dit boek.

Zomersessie Resultaatgericht sturen voor middenmanagers

Het doel van deze zomersessie is het voorbereiden van afdelingen en medewerkers (van overheidsinstellingen) op de HRM-uitdagingen voor de tweede helft van 2012. Er zullen andere competenties nodig zijn, taken gaan vervallen of werkwijzen moeten veranderd worden. De zomersessie biedt handvatten om afdelingen deze uitdagingen aan te kunnen laten gaan. Managers krijgen inzichten om in gesprekken met medewerkers te sturen op resultaat zodat zij optimaal ingezet kunnen worden. Meer informatie over deze zomersessie.

Microsoft’s eigen tablet: de Surface, inclusief Windows 8

Microsoft SurfaceMicrosoft komt met twee typen tablets: De Surface RT zal beschikken over een ARM-processor en draaien op Windows RT. De Surface Pro zal gaan werken op een Intel CPU (voor Windows 8 Pro en alle normale Windows software). Het 10,6 inch breedbeeldscherm zal in twee varianten beschikbaar zijn: Een variant met een magnetische hoes met ingebouwd toetsenbord (de touch cover) en een variant met fysieke toetsen (de type cover). De tablet gaat een ingebouwde standaard bevatten om het apparaat rechtop te zetten. Over de definitieve prijs en beschikbaarheid is nog niet veel bekend. Microsoft gaat de Surface verkopen vanaf het moment dat Windows 8 klaar is, waarschijnlijk rond oktober. Meer details op de Microsoft Surface website.

Deel dit artikel met anderen
Werk in uitvoering -
Maandelijks publiceert de redactie ‘Werk in uitvoering’. Dit doet ze onder meer in nauwe samenwerking met partners en andere belangrijke spelers uit het HNW-veld. 'Werk in uitvoering' toont u nieuwe producten, diensten en events waarmee u slimmer, efficiënter of duurzamer kunt werken en organiseren.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten