Werk in uitvoering; slimme diensten en producten

Door Werk in uitvoering van - 18 oktober 2012
Reacties gesloten

De redactie van Het Nieuwe Werken Blog is in nauwe samenwerking met haar partners continu op zoek naar diensten en producten waarmee u slimmer, efficiënter of duurzamer kunt (samen)werken, organiseren en ondernemen. Deze keer nieuws over een speciale app om het resultaat van Het Nieuwe Werken te berekenen, een interessante serie Masterclasses over het Werken Anno Nu, de smartphone-en-tablet-in-één van Asus, een boek over het betrekken van medewerkers bij de strategiebepaling van een organisatie en een congres over de toekomst van Het Nieuwe Werken.

Het financiële resultaat van HNW berekenen met een speciale app

Conclusion HNW appWat levert HNW op als we er op de goede manier mee omgaan en wat kost het? Veel organisaties zijn op zoek naar inzicht in de kosten van Het Nieuwe Werken en hoe die zich ontwikkelen door HNW. Dit vraagt om een meetinstrument dat inzage geeft in de componenten Bricks, Bytes én Behaviour, de hoofdgebieden van Het Nieuwe Werken. Conclusion heeft een speciale app ontwikkeld waarmee een indicatie van de kwantitatieve resultaten van Het Nieuwe Werken voor de organisatie gegeven kan worden. De app is kosteloos te downloaden voor Android smartphones en tablets en voor de iPhone/iPad.

Up-to-date blijven over HNW via de Masterclasses Werken Anno Nu

Masterclasses Werken Anno NuEen nieuwe serie masterclasses over Werken Anno Nu gaat over moderne manieren van werken en organiseren en over sociale innovatie. De masterclasses worden geleid door (top) sprekers uit verschillende organisaties en met verschillende wetenschappelijke achtergronden. Rode draden door de sessies zijn Verbetering van processen en Waarde & Rendement, zowel in euro’s als in duurzaamheid en klant- en medewerkertevredenheid. Daarnaast wordt ingegaan op onderwerpen uit de actualiteit. De masterclasses starten 6 november en meer informatie (vervolgdata, kosten, locatie) is te vinden op de Masterclasses Werken Anno Nu website.

Nieuwe smartphone-tabletcombinatie Asus Padfone 2

Asus PadFone 2 Asus heeft de nieuwste versie van zijn combinatie van smartphone en tablet gepresenteerd. De tablet heeft een 10 inch-scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels en een accucapaciteit van 5000 mAh om een lager gewicht mogelijk te maken. Het scherm van de smartphone is één van de eerste met IGZO-technologie. De smartphone kan docken in het tabletgedeelte waarna hij als tablet kan worden gebruikt. De tablet en telefoon samen wegen 649 gram. De Padfone 2 komt voor het einde van het jaar in Nederland uit. De 32 GB-versie zal dan waarschijnlijk 799 euro gaan kosten en de 64 GB-variant 899 euro. Meer details zijn te vinden op de Asus website.

Medewerkers betrekken bij de strategievorming met het boek ‘Iedere medewerker strateeg’

Iedere medewerker strateegStrategievorming heeft vaak veel weg van een geheime operatie uitgevoerd door het topmanagement. Steeds meer organisaties kiezen er echter voor om de nieuwe strategie samen met hun medewerkers vorm te geven. Het boek Iedere medewerker strateeg van Hans Hubers is een theorie- en praktijkboek dat laat zien hoe organisaties hun medewerkers effectief bij de strategievorming kunnen betrekken. Het boek combineert een wetenschappelijke onderbouwing met een praktische aanpak: werkvormen en tools die te gebruiken zijn om in de eigen organisatie samen met medewerkers een strategie te ontwikkelen.

De toekomst van Het Nieuwe Werken

TelewerkForum JaarcongresHet Nieuwe Werken is inmiddels een bekend begrip in alle lagen van de samenleving en tijdens het TelewerkForum jaarcongres op 15 november wordt stilgestaan bij de volgende stip op de horizon: De agenda voor 2020 is “Duurzaam Werken” langs drie assen; economisch, ecologisch en sociaal-maatschappelijk. Verschillende interessante sprekers (o.a. de CEO van Microsoft Nederland Theo Rinsema, Lector Filosofie en Beroepspraktijk aan de Haagse Hogeschool Prof. Dr. Marli Huijer en voormalig chef Internet NRC Handelsblad en NRC.next Ernst-Jan Pfauth) zijn bereid gevonden de toekomstvisie uit te werken en te presenteren. De toekomstagenda is gevuld met innoverende en vernieuwende ideeën en daarnaast staat de uitreiking van de HNW-Award 2012 op het programma. Aanmelden voor het TelewerkForum jaarcongres kan via de website.

Deel dit artikel met anderen
Werk in uitvoering -
Maandelijks publiceert de redactie ‘Werk in uitvoering’. Dit doet ze onder meer in nauwe samenwerking met partners en andere belangrijke spelers uit het HNW-veld. 'Werk in uitvoering' toont u nieuwe producten, diensten en events waarmee u slimmer, efficiënter of duurzamer kunt werken en organiseren.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten