Werk in uitvoering; slimme diensten en producten

Door Werk in uitvoering van - 21 maart 2012
Reacties gesloten

De redactie van Het Nieuwe Werken Blog is in nauwe samenwerking met haar partners continu op zoek naar diensten en producten waarmee u slimmer, efficiënter of duurzamer kunt (samen)werken, organiseren en ondernemen. Deze keer software om werk en privé te scheiden op één telefoon, een interessante masterclass, een bijzondere headset, een superlichte laptop en twee interessante initiatieven.

Een zakelijk en een persoonlijk profiel op de Android smartphone

Dual persona phonesMet Telefónica Dual Persona kunnen IT-managers een zakelijk profiel van de werknemer aanmaken en beheren via een cloud-gebaseerd voorbeeld van VMware Horizon Mobile. Gebruikers kunnen met een klik of via een app switchen tussen de verschillende profielen. Zakelijke en persoonlijke meldingen worden in beide profielen getoond. Als de werknemer het bedrijf verlaat of als het apparaat verloren of gestolen is, kan door middel van deze splitsing de bedrijfsinformatie veilig verwijderd worden van het mobiele apparaat zonder toegang te hebben tot het persoonlijke profiel. Lees meer over de Telefónica Dual Persona.

Masterclass Mobile Government

Masterclass Mobile GovernmentHet is duidelijk dat de overheid voor een grote uitdaging staat om in te spelen op de enorme technologische veranderingen die een grote impact op de inrichting van onze maatschappij hebben. Social media, open data en mobiele technologie vragen van de overheid een verandering in het beleid. De nadruk zal tijdens deze 4-daagse Masterclass liggen op vier hoofdthema’s: burgerparticipatie, diensteninnovatie en veiligheid & vertrouwen-management van de mobiele werkomgeving. Meer over deze Masterclass.

Seats2meet verbindt fysieke en virtuele bijeenkomsten

Seats2meatBij elke geboekte fysieke Seats2meet Meeting Space wordt vanaf vandaag gratis automatisch een online ruimte aangemaakt. Het organiseren van de logistiek rondom vergaderingen (zoals agenda’s, benodigde documenten, communicatie met de deelnemers en het zorg dragen voor de juiste follow-up en evaluatie na de vergadering) worden hiermee vereenvoudigd. Deze toepassing van het Finse Meetin.gs kan in de nabije toekomst ook gebruikt gaan worden als virtual classroom. Lees meer over deze online ruimte.

Smart sensoren in headset voor slimmere software apps

Plantronics headsetDe Voyager PRO UC van Plantronics is de eerste van een nieuwe generatie intelligente headsets die dankzij smart sensoren aspecten van de fysieke wereld van de gebruiker kan waarnemen. Door gebruik te maken van de Plantronics Spokes software Developer Kit (SDK) kunnen applicatieleveranciers deze contextual intelligence in hun applicaties integreren om te weten wanneer de headset wordt gedragen, wanneer de gebruiker dicht bij zijn pc is en met wie de gebruiker in gesprek is. Dit kan een uitkomst zijn voor applicatieontwikkelaars die een gebruikerservaring willen creëren die de productiviteit verbetert en effectievere business workflows creëert. Meer over deze headset.

Concurrentie voor Macbooks

Dell XPS UltrabookDe XPS 13 Ultrabook van Dell is een 13 inch lichte laptop van minder dan 1500 gram met een flinterdunne schermrand. De Ultrabook is uitgerust met Corning® Gorilla® glas en aluminium om hem sterk en duurzaam te maken. Het frame van koolstofvezel zorgt ervoor dat de XPS13 nooit te warm aanvoelt. Het toetsenbord heeft een normaal formaat en achtergrondverlichting en de glazen mousepad heeft gebaarherkenning. Dankzij een Solid State harde schijf en Intel® Rapid Start-technologie start de Ultrabook zeer snel op. Meer over deze Ultrabook.

WerkenOnderWeg

SWSR WerkenOnderwegDe gezamenlijke B50-bedrijven van het Platform Slim Werken Slim Reizen hebben de pilot WerkenOnderWeg gestart. Werknemers van deze bedrijven kunnen als 3e werkplek gebruikmaken van verschillende locaties van de deelnemende B50 bedrijven, maar ook bij flexwerkconcepten zoals Seats2meet, Swung House, Regus of bijvoorbeeld Postillion Hotels. Lees meer over WerkenOnderWeg.

Heeft u ook een product, dienst of event dat u graag met onze lezers wilt delen? Kijk hier voor meer meer informatie.

Deel dit artikel met anderen
Werk in uitvoering -
Maandelijks publiceert de redactie ‘Werk in uitvoering’. Dit doet ze onder meer in nauwe samenwerking met partners en andere belangrijke spelers uit het HNW-veld. 'Werk in uitvoering' toont u nieuwe producten, diensten en events waarmee u slimmer, efficiënter of duurzamer kunt werken en organiseren.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten