Werken aan de zichtbaarheid van je bedrijf

Door Lotte Veldsink van - 16 juni 2015
Reacties gesloten

Bij Het Nieuwe Werken wordt de zichtbare vaste werkomgeving verruild voor een veel minder zichtbare structuur van samenwerken. De vaste muren van het kantoor worden vervangen door een netwerkverbinding en de medewerkers bevinden zich vaak verspreid over allerlei plekken. Toch vorm je met z’n allen één bedrijf. Om dit zowel naar binnen als naar buiten te laten blijken, is uitstraling heel belangrijk.

Directe uitstraling naar de klant
Dit begint al met de uitstraling naar je klanten. Ook al zitten de medewerkers in de trein, thuis aan de keukentafel of verspreid over kleine regionale steunpunten, het bedrijfsuiterlijk moet overal hetzelfde zijn. Een belangrijke functie vervult hier het gebruik van goed ontworpen visitekaartjes, flyers en briefpapier, terwijl soms ook een kleurrijk magazine of  hierbij een rol kan vervullen. Juist omdat de organisatie zelf voor de klant veel minder zichtbaar wordt, is het van groot belang dat deze op allerlei plaatsen hetzelfde ontwerp met aansprekende bedrijfslogo’s tegenkomt.

Uniforme productreeks
Professioneel wordt de uitstraling pas wanneer een groot aantal van deze zichtbare producten bij dezelfde drukkerij kan worden besteld. Een reeks goed bij elkaar passende producten benadrukt dan op overtuigende wijze de bedrijfsuitstraling. Grote online-drukkerijen hebben voor deze doelstelling vaak een compleet product-portfolio in huis.

Samenwerken en Het Nieuwe WerkenBouwen aan je bedrijfsidentiteit
Dit product-portfolio omvat overigens niet alleen producten voor een rechtstreekse uitstraling naar de klant. Ook op een meer indirecte wijze kan er een bedrijfsidentiteit mee worden gecreëerd. De doelstellingen van je bedrijf, belangrijke gebeurtenissen en toekomstbespiegelingen liggen vaak vast in foto’s. Die kun je bij een online drukkerij laten verwerken tot fraaie panelen van aluminium, glas of acryl. Hiermee kun je contactlocaties, verspreid liggende steunpunten en zelfs de werkplekken van je werknemers thuis netjes aankleden. Ook bedrukte placemats, wenskaarten en aantrekkelijke promotieartikelen kunnen als ambassadeur voor je bedrijf dienst doen.

Gevoel van samenhang voor je medewerkers
Naast een goede uitstraling naar de klant, is zichtbaarheid van het bedrijf ook belangrijk voor de betrokkenheid van je medewerkers. Ook hier kan met aantrekkelijke online-producten op vakkundige wijze een concept worden uitgewerkt. Te denken valt aan luxe bewegwijzering die op elke locatie van je onderneming terugkeert. Maar je kunt ook mooi bedrukte stoelen en praktische bedrijfskleding bij de online-drukkerij bestellen. De benodigde samenhang binnen je bedrijf zal in al deze gevallen sterk worden vergroot.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten