Werken als Digital Nomad: dit zijn de 5 beste bestemmingen

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 5 juni 2019
Reacties gesloten

Het Nieuwe Werken maakt het mogelijk om locatieonafhankelijk aan de slag te gaan. Zo kan je niet alleen thuis werken maar ook in jouw favoriete bar. Zelfs wanneer we die in Australië moeten zoeken. De enige voorwaarde is immers dat je toegang hebt tot stroom en internet. Kan ook jij werken waar en wanneer je dat wilt? Dan hoeft de wereld voor jou geen geheimen in te houden.

Toch is lang niet elke bestemming een even goed idee. Op Antarctica zal je immers maar moeilijk een internetcafé vinden. En in Syrië is het nog te onveilig. Daarom gingen wij op zoek naar de vijf beste bestemmingen voor Digital Nomads. Bovendien geven we meteen ook enkele praktische tips mee. Dat is net zo handig.

Boekarest (Roemenië)

Wil je de Europese grenzen niet verlaten? Dan moet je naar Roemenië trekken. Vooral in hoofdstad Boekarest vind je veel Digital Nomads terug. Dat mag dan ook niet verbazen. Het internet is er supersnel en zelfs sneller dan wat we in Amsterdam gewoon zijn. Maar hiernaast is het er ook spotgoedkoop vertoeven, eten en drinken. En met talloze hippe bars en leuke tenten valt er altijd wel iets te beleven. Anderzijds kan het er tijdens de winter ook koud worden. Heel koud. Is dat een probleem? Trek dan gewoon tijdens de zomerperiode naar Roemenië. Zo kan je meteen ook het onbesneeuwde binnenland ontdekken.

Chiang Mai (Thailand)

Hoewel Bangkok eigenlijk een ideale uitvalsbasis is voor hedendaagse Digital Nomads, blijken Nederlanders het er toch iets te hectisch te vinden. Het is dan ook een heel drukke stad en die drukte, samen met de beknellende warmte, kan hen soms iets te veel worden. Begrijpelijk. Steeds meer Digital Nomads trekken dan ook naar het noorden waar ze zich in Chiang Mai vestigen. Het is er veel rustiger wonen en de natuur is er nog graag aanwezig. Ook is het er heel goedkoop en kan je er lekker eten. In de hippere cafeetjes is er altijd wel internet te vinden en daar zie je wel vaker Europeanen op hun laptop tokkelen. Chiang Mai is overigens ook een leuke verblijfplaats indien je tijdens een Aziatische rondreis Thailand hoopt te verkennen.

Bali (Indonesië)

Bali kennen we vooral als een toeristisch paradijs. En dat heeft alles te maken met het heerlijk weertje en de spotgoedkope prijzen die er nog heel gewoon zijn. Ook Digital Nomads trekken hierdoor steeds vaker naar Bali. En dat merk je, want er schieten steeds meer coworking spaces en internetcafés uit de grond. Vreemd genoeg is Bali zo ook een ideale plaats om te netwerken, want Nederlanders vinden er elkaar heel eenvoudig. Verblijven doe je best te Ubud of Canggu. Het is er niet alleen goedkoop maar ook het vakantiegevoel, toch één van de grote voordelen van het werken in het buitenland, is er altijd wel aanwezig.

Ubud

Medellín (Colombia)

Indien het Thaise Chiang Mai iets voor jou is, dan moet je zeker ook eens naar het Colombiaanse Medellín trekken. De stad die vroeger gebukt ging onder de terreur van ene Pablo Escobar, heeft zich heel goed weten te herstellen. Het jaarlijkse bloemenfeest en de verkiezing van de Reina Internacional de las Flores moet je altijd eens meemaken. Daarom zorg je er maar beter voor dat je begin augustus van de partij bent.

Een leuke stad, dus. Maar het heeft ook alles waar Digital Nomads naar op zoek zijn. Er zijn heel veel hotspots waar je gratis kan surfen en door de vele expats kan je er zelfs Europese spulletjes vinden. Het eten is er heerlijk en de mensen zijn er nog heel gewoon. En de werkplekken? Die vind je vooral in het centrum van de stad maar zijn er eigenlijk met hopen. Vreemd dus dat Nederlandse Digital Nomads de plek nog niet echt lijken te kennen. Breng jij daar verandering in?

Kaapstad (Zuid-Afrika)

Wie denkt dat alleen in Zuid-Amerika en Azië interessante locaties te vinden zijn, is nog niet in Kaapstad geweest. Het is een prachtige stad boordevol hippe restaurantjes. En terwijl je omgeven bent door de natuur, verblijf je er vlak aan het strand waar je jouw cocktail gewoon in het ‘Nederlands’ bestellen mag. Niet voor niets trekken steeds meer Nederlandse Digital Nomads naar deze stad. De eerste leuke internetcafés lijken er alvast te verrijzen. Klaar voor jouw komst.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten