Werken in het vastgoed: mét vastigheid, zonder vast te roesten

Door Danny Bijl van - 6 september 2023
Reacties gesloten

Werken in het vastgoed heeft lange tijd een enigszins stijf imago gehad: er zou nog altijd een strakke 9-tot-5-mentaliteit heersen, het zou bijna onmogelijk zijn om een leuke baan te bemachtigen, en job hoppen, ho maar. Tegenwoordig is dit echter allang niet meer zo! Dankzij detacheringsbureaus in de woonsector kunnen werkzoekenden nu aan die leuke opdrachten in de vastgoedwereld komen die ze altijd al zochten. Zo hebben ze wel de vastigheid van een fijn salaris, maar roesten ze niet vast in hun baan.

Voordeel 1: één werkgever, veel verschillende opdrachtgevers

Het eerste voordeel van detachering woningcorporaties is dat jij wel echt in dienst gaat bij een detacheringsbureau, maar dat jij vervolgens bij verschillende woningcorporaties voor kortere tijd aan de slag gaat. Dat betekent dat je een vast contract én vast salaris krijgt, terwijl je wel bij meerdere werkgevers kunt gaan proeven hoe het is om daar te werken. Het lijkt dus een beetje op de vrijheid die je zou hebben als zzp’er, maar dan wel met de zekerheid van een vaste baan.

Voordeel 2: jij krijgt de kans om te schitteren

Ten tweede biedt detachering bij woningcorporaties jou de mogelijkheid om helemaal tot bloei te komen. Juist omdat de omgeving zo dynamisch is, leer jij je sterke kanten extra goed kennen en kunnen je opdrachtgevers die ook extra benutten. Je gaat een breed scala aan ervaringen en uitdagingen aan die je keer op keer oppakt.

Wat dit ook betekent, is dat je leert jezelf aan te passen aan verschillende bedrijfsculturen en die ‘duizendpoot’ te worden waar in veel vacatures naar wordt gevraagd. Dit maakt jou een veelzijdige professional die in de meest uiteenlopende situaties blijft stralen.

Voordeel 3: je bouwt een groot netwerk op

Voordeel 3 je bouwt een groot netwerk op

Als je gedetacheerd wordt, gaan er automatisch steeds nieuwe deuren voor je open. Over tijd bouw je dus een uitgebreid professioneel netwerk op, bestaande uit verschillende collega’s, leidinggevenden én experts in de vastgoedsector. Dit netwerk kan waardevol zijn voor toekomstige carrièremogelijkheden en samenwerkingskansen, mocht je ooit besluiten dat je droom toch ergens anders ligt.

Voordeel 4: jij staat altijd op de eerste plaats

Tot slot zul jij altijd op de eerste plaats staan als jij bij een detacheringsbureau aan de slag gaat. Dat moet ook wel, want het is de taak van zo’n bureau om opdrachtgevers alleen met de ideale kandidaten te matchen. Alleen als jij op en top gelukkig bent, zijn jouw opdrachtgever én je detacheerder dat dus ook. Zo wordt de werkende wereld meteen weer een stukje persoonlijker.

Zoek je nog een detacheringsbureau in de vastgoedsector?

Via een detacheringsbureau werken in de vastgoedsector betekent vastigheid zonder vast te roesten. Als jij nu nog een detacheringsbureau zoekt dat die aanpak ook hanteert, is Corparis misschien wat voor jou. Met afdelingen verspreid over heel Nederland helpt dit detacheringsbureau wonen jou graag het meeste uit jezelf te halen in de leukste werkomgevingen.

Kies voor detachering via Corparis en ontdek de wereld van vastgoed op jouw eigen voorwaarden! Jouw weg naar een stabiele, maar nooit stilstaande carrière begint hier.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten