Werken in stijl: 3 x tips voor een fijne thuiswerkplek

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 16 juni 2023
Reacties gesloten

Thuiswerken is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Hierdoor ben je namelijk niet meer gebonden aan reistijd, files en vaste werktijden. Maar je productiviteit kan thuis ook hoger zijn dan op kantoor. Omdat je de gezellige koffies met collega’s overslaat of niet urenlang in meetings zit die langer duren dan nodig. Helaas heeft niet iedereen een geschikte werkplek thuis en werk je soms urenlang in een oncomfortabele houding. Dat is geen ideale situatie en kan leiden tot fysieke klachten, zoals rug- en nekpijn. Door het creëren van een fijne thuiswerkplek kun je dit voorkomen en ook nog in stijl blijven werken. Hieronder vind je 3 x tips om een fijne thuiswerkplek te creëren.

Tip 1: Kies de juiste meubels

Als je veel thuiswerkt, is het belangrijk om te zorgen voor de juiste meubels. Werken op de bank is namelijk niet ideaal voor je rug en nek. Investeer daarom in een goede stoel waarin je rechtop kunt zitten en een bureau. Indien je geen ruimte hebt voor een apart bureau, is het belangrijk om een goede eettafel aan te schaffen. Een kleine ovale eettafel kan perfect zijn als plek om te genieten van een heerlijk etentje, maar kan ook ideaal zijn om aan te werken! Deze tafels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, aanpasbare onderstellen en designs. Zo kun je je eet/werkplek echt naar een hoger niveau tillen. Daarnaast is het goed om na te denken over de hoogte van je scherm voor de beste werkhouding.

Tip 2: Maak je werkplek persoonlijk

Maak je werkplek persoonlijk

Als je vaak thuis werkt, heb je misschien de neiging om je werkplek alleen als functioneel te zien. Maar het is net zo belangrijk om je werkplek persoonlijk te maken. Zet bijvoorbeeld foto’s neer van familie of vrienden, zet een plant op je bureau, of hang een inspirerende quote aan de muur. Hierdoor raak je sneller geïnspireerd en zorgt het voor een prettige sfeer.

Tip 3: Verlichting en kleurgebruik

In een werkruimte is verlichting heel belangrijk. Kies niet voor te fel licht, want dat kan vermoeiend zijn voor je ogen. Maar te weinig licht kan weer leiden tot vermoeidheid. Het is daarom goed om te kiezen voor indirect licht of lampen die je goed kunt verstellen. Kleurgebruik kan ook invloed hebben op je humeur en productiviteit. Kies voor neutrale kleuren want die hebben een rustgevende en stimulerende werking.

Kortom, een fijne thuiswerkplek is van groot belang voor een prettige werksfeer. Het juiste meubilair, personalisatie en de juiste verlichting en kleuren kunnen hierbij helpen. Met deze 3 x tips kun je een comfortabele thuiswerkplek creëren zodat het werken vanuit huis nog fijner wordt. Veel succes!

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten