Werken Nieuwe Stijl als gratis PDF

Door Bas van de Haterd van Van de Haterd Consultancy - 19 augustus 2010
Reacties gesloten

In april van dit jaar kwam mijn boek Werken Nieuwe Stijl uit. Geen boek met een grootste visie op het nieuwe werken, maar gebaseerd op een hele reeks interviews met partijen die het daadwerkelijk hebben ingevoerd of daarmee bezig waren. Van Microsoft en HP tot Seats2Meet en het ministerie van LNV zijn geïnterviewd voor dit boek. Wat heeft men gedaan rondom het nieuwe werken, wat waren de resultaten, wat zijn de kanttekeningen?

Speciaal voor managers die niet lezen is er nu de officiële samenvatting van het boek: De Essentie van Werken Nieuwe Stijl. Gratis downloadbaar als PDF.

Waarom niet het hele boek?

Niet omdat de uitgever dat niet wilde. Sterker nog, de uitgever had liever het hele boek als download gedaan. Nu moest het opnieuw deels geredigeerd en opgemaakt worden, dat kost mee. Ook kost het mij als auteur veel meer tijd om het boek samen te vatten. Toch is hiervoor gekozen. Waarom? Een aantal redenen.

Ten eerste geloof ik als auteur dat je moet schrijven voor het medium. Een papieren boek is iets anders dan een PDF. Een PDF behoor je te lezen op een scherm en dat doe je minder lang dan een boek.

Ten tweede zie je dat in veel gevallen mensen het boek vervolgens gaan printen. Zonde van het geld. Het kost namelijk meer aan inkt en papier om een boek te printen dan het te bestellen. Daarnaast verdienen hier minder mensen iets aan, wat een verspilling van middelen is dus. Ten tweede is het slechter voor het milieu om het te printen, dus kies ik er voor die mogelijkheid niet te bieden.

Ten derde wilde ik graag iets bieden voor mensen die ‘geen tijd hebben’ boeken te lezen. Als het goed is lees je de samenvatting in maximaal een uur uit. De gemiddelde reistijd van woon-werk verkeer. Dus download hem op je ipad of laptop en neem een dag de trein en het boek is uit.

Samenvatting

Wat is er dan geschrapt in deze samenvatting? Veel en weinig. Persoonlijk vind ik de samenvatting nog steeds erg lang, maar ik kon er niet meer uit halen in mijn optiek zonder ook een de essentie te zitten. Alle interviews, voorbeelden en quotes zijn eruit gehaald. Het is meer geschreven als ‘de auteur zal het wel eens vertellen’ in plaats van het originele boek waar de geïnterviewde steeds aangehaald werden. Alle interviews die eraan ten grondslag liggen staan natuurlijk nog op WerkenNieuweStijl.nl dus zijn wel integraal terug te zien.

De PDF is dus gratis te downloaden via deze site. Omdat we graag bijhouden hoe vaak die gedownload wordt hopen we dat hij niet teveel doorgemaild gaat worden, maar dat kunnen we niet tegen houden. Een tegenprestatie vragen we niet, hoewel je wel je mail adres moet opgeven. Echter dit wordt niet gebruikt voor enige spam indien geen van de onderstaande opties wordt aangevinkt.

Ik wens iedereen veel leesplezier toe en tweets / reacties / reviews op boekensites worden natuurlijk op prijs gesteld.

Deel dit artikel met anderen
Bas van de Haterd - Professioneel bemoeial - Van de Haterd Consultancy
Bas van de Haterd helpt bedrijven met arbeidsmarkt gerelateerde vraagstukken, zowel op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie als het nieuwe werken. In april 2010 is zijn boek "Werken Nieuwe Stijl' verschenen dat is gebaseerd op een serie interviews met organisaties die HNW hebben ingevoerd.
Zie zijn site en linkedin profiel voor meer informatie. U kunt hem ook volgen via twitter.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
  • Trackbacks

  • Trackback van Ons Nieuwe Werken « 2 BE JAMMED
    woensdag, 31 augustus, 2011

    […] het eBook van Bas van de Haterd dat een samenvatting is (voor kenniswerkers die geen tijd hebben om het echte […]