Werken waar ook ter wereld: 4 creatieve ideeën!

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 28 oktober 2019
Reacties gesloten

Vroeger werkte iedereen op een vaste plek. Op kantoor, in een fabriek of bijvoorbeeld op het land. Vandaag de dag zit dat wel anders. Een groot deel van ons leven speelt zich online af en dit heeft ook zijn invloed op onze manier van werken. Steeds meer mensen werken online en kunnen dus eigenlijk werken waar ze maar willen. Denk aan zzp’ers die bijvoorbeeld werkzaam zijn als marketeer of tekstschrijver, maar ook mensen met een kantoorbaan mogen steeds vaker gedeeltelijk online werken. Dit betekent dus dat deze mensen locatieonafhankelijk kunnen werken.

Digital Nomads

Mensen die volledig online werken en in combinatie met werk ook rondreizen worden ‘Digital Nomads’ genoemd. Je hebt vast weleens van deze term gehoord. Deze groepering wordt steeds groter en dat is ook wel begrijpelijk. Werken en reizen tegelijkertijd klinkt als een droom, nietwaar? Je moet natuurlijk wel met een paar dingen rekening houden als Digital Nomad. Zo moet over internet beschikken op de plek waar je bent én je werkt natuurlijk het liefst aan een goede tafel. De meeste hotels vallen dus af. Wat zijn dan wel accommodaties waar je lekker kunt werken? Wij hebben 4 creatieve ideeën op een rijtje gezet!

Digital nomad

1 Een caravan of een chalet

Een ideale optie is het werken vanuit een caravan. En dan bedoelen we niet een caravan die je achter de auto hangt, maar meer een stacaravan. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Stekelbos caravans en chalets. Zo’n caravan kun je neerzetten op bijvoorbeeld een stapark in Nederland. Zo zit je middenin de natuur én kun je je goed concentreren. Voordeel is, dat deze stacaravans en chalets verplaatsbaar zijn. Als je in de toekomst wilt verplaatsen dan is dat zo gepiept. Binnen Nederland, maar ook naar het buitenland bijvoorbeeld.

2 Een camper

Is bovenstaande optie niet avontuurlijk genoeg? Wil je liever wat beweegbaarder zijn? Dan kun je er ook voor kiezen om te werken en reizen met een camper. Hiermee kun je je hele inboedel makkelijk verplaatsen en je kunt erin slapen en werken. Wifi is bij deze optie wel lastig, maar wanneer je binnen Europa reist kun je altijd je mobiele telefoon als hotspot gebruiken.

3 Een boot

Ben jij niet zo van het rijden, maar meer van het varen? Een andere optie is het kopen van een boot. Met een boot ben je weliswaar iets minder flexibel dan met een camper, aangezien je bepaalde plekken niet kunt bereiken. Wel kun je heerlijk eilandhoppen in bijvoorbeeld Kroatië of Griekenland. Ook in Nederland is het genieten, aangezien we zoveel rivieren en grachten hebben. Wel is het belangrijk dat je over een vaarbewijs beschikt en een beetje ervaring hebt met varen.

4 Een Tiny House

We sluiten deze lijst af met een trend van de laatste jaren: Tiny Houses! Dit zijn relatief kleine huisjes (vaak op wielen), die op een tactische manier zijn ingericht, zodat ze veel groter lijken vanbinnen. Vaak zijn ze zelfgemaakt, waardoor het een goedkope manier van wonen is. Als je veel spullen bezit, dan is het waarschijnlijk geen handige optie, aangezien er dus niet veel ruimte is. Net als de stacaravan, kun je een Tiny House in een recreatiepark zetten, of bijvoorbeeld bij iemand op een stuk land. Zo kun je heerlijk in de natuur vertoeven én geconcentreerd werken natuurlijk.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten