Werkvormen van vandaag

Door Koen De Wit van Flexas - 9 januari 2019
Reacties gesloten

De afgelopen jaren zijn nieuwe werkvormen en werkomgevingen sterk veranderd. We zijn afgestapt van het individualistische werken in sfeerloze, afgezonderde kantoren en neigen steeds meer naar een open werkvloer en kantoorcommunity. Het tijdperk waarin norse zakenmannen door de beveiligingspoortjes naar hun eigen kantoortje sjokken in en grauw kantoorgebouw, is verleden tijd.

De grauwe individualistische kantoren maken plaats voor kleurrijke coworking spaces. Hier vindt sociale interactie plaats tussen ondernemers en hun bedrijven. De tussenwanden zijn verwijderd en er wordt gemeenschappelijk gewerkt aan verschillende visies.

coworking

Het nieuwe werken

Het klinkt natuurlijk allemaal erg rooskleurig, die nieuwe manier van werken, maar hoe gaat dit nou precies in zijn werk? Er zijn verschillende bedrijven die zich gericht bezighouden met creëren en onderhouden van coworking kantoren. Het idee is het creëren van een van een community waarin verschillende soorten mensen elkaar helpen. Je bedrijf verder te ontwikkelen en ook anderen hierbij helpen en hulp ontvangen. Daarnaast zijn kennisoverdracht en sociaal contact andere belangrijke aspecten van coworking.

Oorsprong van Coworking

Coworking kent zijn oorsprong in Amerika. Gelukkig hoef je niet in het vliegtuig te stappen om hieraan deel te nemen. Het creëren van een gedeelde werkruimte waar verschillende werkenden samen komen en een community vormen gebeurt over de gehele wereld. Ook in onze eigen hoofdstad zijn talloze coworking spaces te vinden. Vaak zijn dit ruime en kleurrijke kantoren, waar een creatieve sfeer hangt en een breed scala aan verschillende mensen de koppen bij elkaar steekt. Hier ben je geen individu die zijn steentje bijdraagt, maar maak je deel uit van een groot geheel, dat samenwerkt, inspireert en kennis opdoet en overbrengt.

Diversiteit aan services

Naast flexibiliteit, samenhorigheid en een sociale omgeving, is er nog een groot voordeel bij co-working spaces. Vaak is het zo bij dit soort werkplekken, dat de diversiteit aan services enorm is. Je kan het zo gek nog niet bedenken, of het kan geregeld worden. Van het repareren van je colbert tot het boeken van een vliegticket en van het laten poetsen van je schoenen tot het repareren van je fiets. Hierdoor wordt je ontlast in dagelijkse bezigheden en kan jij je volle focus en creativiteit stoppen in je bedrijf.

Deel dit artikel met anderen
Koen De Wit - Online marketing en communicatie
Koen de Wit is oprichter van On Mind en mede verantwoordelijk voor online marketing en communicatie bij online kantoorruimte bemiddelaar Flexas.nl. Na zijn studie corporate communications aan de UvA is hij vooral actief geweest in online marketing. Door zijn werk voor Flexas.nl is hij meer en meer geïnteresseerd geraakt in het nieuwe werken en hoe dit gefaciliteerd kan worden door de juiste kantoorruimte.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten