Zakelijk bankieren? Dit zijn de mogelijkheden

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 29 augustus 2022
Reacties gesloten

Het is vrijwel altijd een goede keuze om een zakelijke rekening te openen. Als ondernemer mag je gewoon je privérekening gebruiken voor zakelijke transacties. Verstandig is dit niet, omdat je administratie een stuk meer tijd in beslag gaat nemen en de financiën door elkaar gaan lopen.

Op het gebied van zakelijk bankieren is er nogal wat mogelijk. In dit artikel staat wat voor rekeningen je kunt openen en wat de andere financieringsmogelijkheden zijn.

Zakelijke rekening

De doorsnee zakelijke rekening heeft een vrij logische naam, namelijk: zakelijke rekening. Daarmee ben je er echter nog lang niet. Als je alles over zakelijk bankieren wilt weten, komt er nog veel op je af.

Je hebt de keuze uit veel verschillende banken. Er zijn genoeg online bedrijven die voor jou de zakelijke rekeningen vergelijken. Zo weet je snel wat de voor jou geschikte rekening is.

Er wordt onder meer onderscheid gemaakt tussen rekeningen met een soort abonnement en gratis rekeningen. Bij die laatste moet je per transactie een bedrag betalen. Als je per maand of jaar een vast bedrag betaalt, krijg je daar een aantal gratis transacties voor.

Zakelijke hypotheek

Een zakelijke hypotheek kan je afsluiten voor een heleboel gebouwen. Een kantoorpand, fabriek, bedrijf, hotel of restaurant is slechts een handvol van de mogelijkheden. Er zijn genoeg hypotheekverstrekkers waar je terecht kunt voor een lening.

Als de financiële situatie van je bedrijf gezond is en de toekomst er rooskleurig uitziet, kan je vaak 70 tot 80 procent van de waarde van het pand lenen. De rente is bovendien aftrekbaar. Laat je wel goed voorlichten, omdat een lening altijd een risico met zich meebrengt.

Zakelijke creditcard

Zakelijke creditcard

Het hoeft zeker niet alleen bij een zakelijke betaalpas te blijven. Het is een optie om daarnaast een zakelijke creditcard te nemen. Als ondernemer heb je niet altijd in de hand wanneer je klanten betalen. Met een creditcard heb je extra bestedingsruimte. En je kunt er wereldwijd mee betalen. Handig voor als je op zakenreis bent.

Je moet natuurlijk wel zeker weten dat er nog geld binnenkomt, anders ga je geld uitgeven dat je niet hebt en is het heel snel klaar met je bedrijf. Voor zzp’ers kan het overigens lastig zijn om een creditcard te krijgen. Logisch, omdat de bank wel zeker wil weten dat je genoeg inkomsten hebt of krijgt.

Een zakelijke lening

Een zakelijke lening gebruik je voor een grote uitgave, zoals een behoorlijk investering. Je krijgt het bedrag in een keer op je rekening en betaalt het met rente terug. Daar spreek je een looptijd voor af. Een lening is risicovol. Schat daarom vooraf goed in of je de lening in de toekomst gaat terugverdienen.

Er bestaat ook nog zoiets als zakelijk krediet. Dit kan je aanvragen als je even geen geld hebt om rekeningen te betalen of marketingkosten te betalen. Bij zakelijk krediet mag je zelf bepalen hoeveel je opneemt. Er zit wel een limiet aan.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten