Zakelijk en privé scheiden met één telefoon
Wil je liever niet dat jouw zakelijke contacten of aanbieders die op basis van je KvK-inschrijving je gaan lastigvallen jouw privénummer hebben? Dan moet ervoor zorgen dat je voor privé en zakelijk bellen verschillende nummers hebt. Maar betekent dat dan ook automatisch dat je met twee smartphones op zak moet gaan lopen, en dus mogelijk zelfs een tweede toestel hiervoor moet aanschaffen? Nee, dat hoeft helemaal niet. Het is namelijk ook mogelijk om zakelijk en privé bellen te scheiden met één telefoon. We vertellen je hoe en waarom dit handig is om te doen.
Eén telefoon, twee nummers
Wellicht ben je eraan gewend dat een telefoon ruimte heeft voor één simkaart. Er bestaan echter ook tal van smartphones die de mogelijkheid voor ‘dual sim’ hebben. Dat wil zeggen dat er twee simkaarten in het toestel geplaatst kunnen worden. Bij sommige toestellen zit die optie voor een tweede simkaart op de plaats waar je ook micro-SD kaart kunt plaatsen, en kies je dus voor een van die twee mogelijkheden. Het activeren van een dual sim telefoon is niet ingewikkeld. Ten eerste heb je natuurlijk simkaarten voor twee actieve telefoonnummers nodig, waarvoor je een Sim Only abonnement kunt afsluiten. Dan plaats je beide simkaarten in je telefoon en zet je het toestel aan. Beide simkaarten worden dan automatisch en tegelijkertijd aangemeld op het netwerk. Je bent dan op beide nummers bereikbaar op hetzelfde toestel. Overigens is het bij steeds meer dual sim telefoons ook mogelijk om over te schakelen van de ene simkaart op de andere, waarbij je er één tijdelijk uitzet. Dat is fijn voor als je rust wilt in het weekend.
Dual sim is ook handig in het buitenland
Reis je naar het buitenland en wil je daar zo goedkoop mogelijk kunnen bellen, dan komt een dual sim mogelijkheid in je telefoon ook goed van pas. Je kunt dan lokaal een goedkope prepaid simkaart kopen en daarmee binnenlands bellen en gebeld worden. Ook is het buiten de EU dan goedkoper om naar Nederland te bellen als je niet met je Nederlandse simkaart belt. Tegelijkertijd wil je wel bereikbaar blijven op je eigenlijke telefoonnummer. Daarvoor laat je een Nederlandse simkaart in het andere slot zitten. Handig, want op deze manier kun je torenhoge rekeningen door telefoongebruik in het buitenland voorkomen zonder met twee smartphones op zak te moeten lopen.
Kosten scheiden met zakelijk abonnement
Het is natuurlijk wel praktisch om ook administratief je privé en zakelijk bellen te kunnen scheiden. Juist omdat je met verschillende nummers voor beide doeleinden werkt, dient zich daar een eenvoudige mogelijkheid voor aan. Je kunt dan immers je volledige zakelijke telefoonkosten integreren in je zakelijke belastingaangiftes zonder dat je daar een ingewikkelde administratie voor hoeft bij te houden waarin je documenteert welk deel van je verbruik zakelijk of privé was. Dat vergt immers een hoop tijd en zelfdiscipline. Maak het daarom makkelijk voor jezelf door naast een abonnement voor je privé telefoonnummer een apart abonnement Sim Only Zakelijk bij Simyo af te sluiten.