Zakelijke rekening voor freelancers? Dit zijn je opties

Door Danny Bijl van - 17 december 2021
Reacties gesloten

Start je binnenkort als freelancer? Vergeet dan niet om een zakelijke rekening te openen. Ondanks dat dit niet verplicht is, brengt een zakelijke rekening de nodige voordelen met zich mee. Zo straal je bijvoorbeeld professionaliteit uit richting jouw klanten als je een bedrijfsrekening opent. Bovendien scheid je zakelijke en particuliere betalingen van elkaar, waardoor je minder tijd kwijt bent aan de administratie. Wil je een zakelijke rekening openen? Verwacht dan niet dat je slechts één optie hebt. Freelancers kunnen namelijk uit verschillende zakelijke rekeningen kiezen. Wij helpen je hier de beste zakelijke rekening te vinden.

Bedrijfsbankrekening met één betaalpas

Wanneer je als freelancer een bedrijf start, ben je zelf waarschijnlijk het enige personeelslid. Het is in dat geval overbodig om voor een zakelijke rekening met meerdere betaalpassen te kiezen. Je bent zelf immers de enige die gebruik maakt van de betaalpas. Kies je toch voor een bedrijfsrekening met meerdere betaalpassen? Dan betaal je onnodig veel voor jouw zakelijke rekening. Gelukkig denken de meeste banken inmiddels mee met freelancers. Zij hebben namelijk een speciaal pakket voor deze ondernemers. Dit pakket bestaat uit maximaal één zakelijke rekening en maximaal één betaalpas. De maandelijkse kosten vallen hierdoor lager uit en dat is altijd prettig voor freelancers.

Bedrijfsbankrekening met één betaalpas

Boekhoudkoppeling of niet?

Als freelancer ben je zelf verantwoordelijk voor de boekhouding van jouw bedrijf. Heb je hier zelf geen kaas van gegeten? Dan gebruik je mogelijk een boekhoudprogramma om de administratie bij te houden. In dat geval is een pakket met één zakelijke rekening en één betaalpas niet altijd de beste keuze. Waarom niet? Omdat zo’n pakket meestal niet over een koppeling met boekhoudsoftware beschikt. Als je van plan bent om jouw zakelijke rekening aan zo’n programma te koppelen, kun je beter voor een ander pakket kiezen. Je betaalt in dat geval wel een hoger bedrag per maand, maar het bijhouden van jouw administratie wordt er een stuk makkelijker door.

Vergelijk zakelijke rekeningen met elkaar

Freelancers hebben vandaag de dag behoorlijk wat mogelijkheden voor wat betreft het openen van een zakelijke rekening. Je kunt uit verschillende bedrijfsrekeningen kiezen en bovendien kun je bij een groot aantal aanbieders terecht. Dit maakt het er allemaal niet makkelijker op. Wil je geen tijd en moeite steken in het vinden van de beste zakelijke rekening? Dan open je mogelijk lukraak zo’n rekening bij de eerste de beste partij die je tegenkomt.

Om te voorkomen dat je spijt krijgt van jouw keuze, raden wij je aan zakelijke rekeningen met elkaar te vergelijken voordat je een knoop doorhakt. Veel freelancers letten hierbij vooral op de kosten. Zij willen immers zo min mogelijk betalen voor een zakelijke rekening. Toch is een goedkope zakelijke rekening niet altijd de beste keuze. Nee, want jouw mogelijkheden zijn vaak minder wanneer je voor een goedkoop pakket kiest. Staar je daarom nooit blind op de prijs, maar kijk vooral naar de inhoud van het pakket.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten