Zit je thuis? Laat je inspireren door de digital nomad

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 26 maart 2020
Reacties gesloten

Een groot aantal werknemers zit thuis en voor de meeste geldt dat ze daar flink aan moeten wennen. De Burkely tas staat onaangeroerd in de gang. Het kantoor voelt als ver weg. Hoe houd je jezelf aan de praat?

Misschien is het inspirerend om eens te kijken hoe digital nomads dat doen, die momenteel werken vanaf de plek waar ze het laatst zijn gestrand. Digital nomads hebben slechts een laptop en wifi nodig om hun werk te doen. De plek waar ze zich bevinden maakt voor hun werk niet uit. Zij kiezen niet voor een vaste thuisbasis, maar voor een locatie-onafhankelijk-leven, een nomadenbestaan dus. Ze reizen rond. 

Jacobs is Nederlands bekendste digitale nomade

Nu reizen niet mogelijk is, tref je overal in de wereld deze digital nomads aan die vast zitten op een stek. Dat is voor hen ook even schakelen. Esther Jacobs, misschien wel Nederlands bekendste digitale nomade, zit momenteel in Miami. Ze had halverwege deze maand de laatste vlucht vanuit Curaçao. Jacobs is een inspirator, en geeft cursussen, workshops en retraites aan ondernemers en ondersteunt hen bij onder andere het schrijven van een eigen boek.

Jacobs reist af en aan over de wereld waar ze lezingen geeft over het wereldwijde werken als digital nomad. Zo is er een TEDx-talk van haar te zien waarmee ze ondernemers inspireert met haar manier van leven en werken. Ze laat zien dat er veel mogelijk is als je in vrijheid wilt werken. 

Stop energie in dat waar je invloed op hebt

Stop energie in dat waar je invloed op hebt

Haar motto: stop louter je tijd en energie in datgene waar je invloed op hebt. Ondernemers proberen nog wel eens het tegenovergestelde en dat put je uit. Op haar facebook pagina schrijft ze deze dagen: ‘Due to Corona, many people ar ‘stuck’ at home, some even without a job or new project. We cannot change the circumstances, but we can choose to use them wisely. Why not devote this time to write your book’. Op haar site lees je: “Ik zie kansen waar anderen problemen zien. En ik heb ontdekt dat succes gemakkelijk kan zijn als je je hart volgt, niet je hoofd.”

Misschien een eyeopener voor wie nu dreigt vast te lopen. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt. Ook de vrijheid van de digital nomad is nu beperkt. Dat betekent niet dat ze stilzitten. Het is goed te weten dat je altijd aan de slag kunt met dat wat wel mogelijk is. Open die Cowboysbag, pak je laptop en creëer nieuwe mogelijkheden. 

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten