Zo draagt een realtimeboekhoudsysteem bij aan Het Nieuwe Werken

Reacties gesloten

Als zzp’er mag je niet enkel ondernemen, maar moet je ook een degelijke administratie bijhouden. Wat de boekhouding betreft heb je verschillende keuzes. In zijn meest extreme vormen verwerk je alles in Excel-bestandjes of besteed je het integraal uit aan een boekhouder. Elke keuze heeft hierbij z’n eigen voor- en nadelen. Wat ons betreft is een realtimeboekhoudsysteem de ideale middenweg. Meer nog: het sluit optimaal aan bij wat we van Het Nieuwe Werken verwachten.

Ideaal voor het Nieuwe Werken!

In het kader van het Nieuwe Werken is een realtimeboekhoudsysteem altijd een goede keuze. Het staat je toe om overal aan de boekhouding te werken, zelfs vanuit de trein. Bovendien automatiseert het een groot aantal taken waardoor er extra tijd is voor wat echt belangrijk is: ondernemen.

Tevens is het vaak mogelijk om verschillende gebruiksprofielen aan te maken, waardoor verschillende medewerkers vanuit uiteenlopende locaties aan de boekhouding kunnen werken. Als zzp’er is dit laatste misschien nog niet relevant, maar de dag dat jouw onderneming uit z’n jasje groeit zal je vast wel dankbaar wezen!

Tijd besparen met een realtimeboekhoudsysteem

Als zzp’er heb je het vast heel druk. Bestellingen afwerken, netwerken en marketing: stuk voor stuk vraagt het om avondwerk. Het bijhouden van een boekhouding is een extra last die je als zzp’er moet dragen. Door te kiezen voor een realtimeboekhoudsysteem kan je echter fiks wat tijd besparen.

Zo kan je het boekhoudsysteem bijvoorbeeld koppelen met jouw bankomgeving. Op die manier blijft jouw administratie automatisch up to date en kan je meteen ook de laatste banktransacties erin opnemen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat jouw bankomgeving zo’n koppeling toelaat. Bij een zakelijke rekening van bunqis bijvoorbeeld wel een volwaardige API-koppeling mogelijk maar bij vele andere banken is de API-koppeling niet opengesteld, waardoor de mogelijkheden van het boekhoudsysteem van bank tot bank zal verschillen.

Automatiseren van de administratie

Een realtimeboekhoudsysteem zal een groot aantal taken automatiseren. Zo hoef je bepaalde bewerkingen vaak maar een enkele keer manueel in te voeren. Denk bijvoorbeeld ook aan het nemen van een foto van een factuur waarna het systeem alles automatisch zal verwerken. Het zal de betaalopdracht doorsturen naar een daarvoor geschikte rekening voor ZZP’ers, het bankoverzicht wordt automatisch geüpdatet en ook de boekhoudkundige verwerking verloopt vervolgens 100% automatisch. Uiteraard is ook dit een voorbeeld van een handige tijdsbesparing, maar hiernaast heeft het ook een kleiner risico op fouten tot gevolg.

headway-537308-unsplash

Een waterdichte boekhouding als gevolg

Boekhouden is niet eenvoudig. En het is niet omdat je een ondernemer bent, dat je ook alles kent over de fiscale ondernemerswetgeving in Nederland. Een boekhouder kan jou helpen, maar zo’n boekhouder rekent uiteraard hoge tarieven aan. Wil je voor een beperkt tarief toch bouwen aan een waterdichte boekhouding? Dan is een realtimeboekhoudsysteem de beste keuze. Zo bouw je extra zekerheid in en kom je later niet voor financieel onaangename verrassingen te staan.

Kortom: een realtimeboekhoudsysteem bewijst als geen ander dat ook software kan bijdragen aan het Nieuwe Werken

Deel dit artikel met anderen
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten