Zo efficiënt mogelijk werken: van rolgordijnen tot vliegtuigstand

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 15 november 2019
Reacties gesloten

Het kan ontzettend fijn zijn om vanuit huis te werken; maar dit betekent niet dat het altijd even makkelijk is. Juist het feit dat je in jouw vertrouwde omgeving bent kan ervoor zorgen dat je snel afgeleid bent. Het is dan ook ongelooflijk belangrijk om alles op alles te zetten om alsnog zo efficiënt mogelijk te werken. Hoe je dat doet? We geven je graag een aantal tips die toe te passen zijn op zowel je thuiskantoor als het kantoor van de baas!

1. Zorg voor privacy

Sluit jezelf zoveel mogelijk af van de buitenwereld en zorg voor de nodige privacy. Moet je jezelf even goed kunnen concentreren, zorg dan dat je alle mogelijkheden hebt om dit te doen. Zoek een ruimte waar je jezelf even terug kunt trekken en fysiek af kunt sluiten. Ramen en deuren moeten kunnen sluiten en je kunt op maat gemaakte rolgordijnen kopen om je op deze manier ook van de buitenwereld af te kunnen sluiten. Hoe meer privacy je kunt creëren, hoe hoger je efficiëntie wordt!

2. Blijf in contact

Hoewel het heerlijk kan zijn om even niemand om je heen te hebben en lekker thuis te werken, kan het ook betekenen dat je jezelf sneller geïsoleerd voelt. Deze isolatie resulteert al snel in minder efficiëntie: even een aflevering van je favoriete serie kijken kan gewoon wanneer er niemand is die je op je vingers tikt. Blijf dus zoveel mogelijk in contact met je collega’s wanneer je thuis werkt; zo heb je minder snel de neiging om iets anders te gaan doen en verhoog je jouw efficiëntie!

3. Houd een routine aan

Werk zoals je ook op kantoor zou werken: houd een begin- en een eindtijd aan. Sta op tijd op, ga op tijd aan het werk, las voldoende pauzes in en eindig je werkdag op een normaal tijdstip. Is je werkdag afgerond? Zorg dan dat je het werk ook echt helemaal los laat zodat je niet om tien uur ‘s avonds nog een verslag zit te typen. Moet er toch overgewerkt worden? Houd het dan leuk! Op deze manier houdt je jouw efficiënte uren beperkt en geef je jezelf de ruimte om focus te behouden.

Zo efficient mogelijk werken

4. Zet je telefoon eens uit

Beperk het gebruik van social media en zet je telefoon of laptop zelfs even op vliegtuigstand wanneer je jezelf echt moet kunnen concentreren. Het internet zit vol afleidingen en zou hierdoor vooral wanneer je thuis werkt even buiten beschouwing gelaten moeten worden. Wil je toch even je social media checken of een paar appjes beantwoorden? Doe dit dan tijdens je pauzes!

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten