Zo houd je je werknemers tevreden op kantoor tijdens corona

Door Danny Bijl van - 19 juli 2021
Reacties gesloten

Langzaamaan openen alle kantoren weer de deuren voor collega’s. Sommigen ambiëren een kleiner kantoor en stimuleren het thuiswerken, maar andere werkgevers willen graag terug naar hoe het was. Lekker veel collega’s op kantoor en samen vergaderen, terwijl je elkaar in real life kunt aankijken. Sommigen zijn er ontzettend aan toe en anderen moeten nog even wennen. Als werkgever kun je de drempel om weer naar kantoor te gaan verlagen en de volgende acties ondernemen. Zo voelt elke werknemer  zich prettig en op zijn gemak bij het weerzien.

Hygiëne is alles

We hebben zo’n anderhalf jaar lang onze handen kapot gewassen en hebben geprobeerd niets aan te raken waar mogelijk virussen op kunnen zitten. We hebben op een bepaalde manier allemaal een beetje smetvrees gekregen. Het beste wat je als werkgever kunt doen is om alle ruimtes zo schoon mogelijk te houden. Regel automatische dispensers voor zeep in de toiletten en de kantine, zodat men deze niet hoeft aan te raken. Daarnaast kun je die handdoeken vervangen door poetsrollen, wat een hygiënisch gevoel geeft. Laat de publieke ruimtes dagelijks goed reinigen, zodat je collega’s zien dat er om hun gezondheid wordt gegeven.

Geef ze de ruimte

Geef ze de ruimte

Je collega’s hebben zich een jaar lang gespecialiseerd in social distancing. Het is dus helemaal niet gek dat ze zich niet comfortabel voelen bij een overvolle kantoortuin of met twintig man een kleine vergaderruimte boeken. Iedereen moet nog even wennen aan veel menselijk contact, wat een hoop energie kan vragen. Geef ze de eerste paar weken dus voldoende ruimte, fysiek en mentaal, om weer te wennen aan het kantoorleven. Zorg dat de bureaus voldoende afstand bevatten, zodat men zich ook even kan afzonderen wanneer het nodig is.

Laat ze kiezen

Hoewel sommige werknemers staan te trappelen om weer op kantoor te zijn omdat ze helemaal gek worden thuis, zijn er ook collega’s die dat thuiswerken eigenlijk wel prettig vonden. Het is dus belangrijk om per persoon te kijken wat het beste werkt. Wellicht heeft iemand een gezin thuis waardoor hij of zij zich absoluut niet kan concentreren en wil diegene lekker vijf dagen naar kantoor. Dit kan natuurlijk ook helemaal anders zijn voor collega’s die zich veel productiever voelen wanneer ze thuis bezig zijn zonder teveel afleiding van de kantoortuin. Overleg het dus!

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten