Zo houd jij focus op je core business

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 25 juni 2019
Reacties gesloten

Het Nieuwe Werken Blog richt zich op nieuwe manieren van werken en organiseren. Vooral ondernemers zijn hier veel mee bezig. Ze hebben immers veel vrijheid om te kijken hoe ze effectiever of efficiënter kunnen werken, zonder dat door leidinggevenden en een directie moet worden goedgekeurd. Daarnaast is er een sterke drang naar succes en wordt iedere kans die er is om de onderneming te laten groeien aangepakt. Maar zodra de onderneming groter wordt, vraagt dit wederom nieuwe manieren van werken en organiseren. Een van de belangrijkste dingen waar veel ondernemers moeite mee hebben, is het uit handen geven van werk. En juist dat is zo nodig, zodat jij als ondernemer je focus kan houden op je core business.

Groei van je onderneming

Als startende ondernemer deed je alles waarschijnlijk nog zelf. Het zoeken van nieuwe klanten, adverteren, je boekhouding en natuurlijk het leveren van producten of diensten aan je klanten. Maar krijg je op een gegeven moment steeds meer opdrachten of is je omzet sterk toegenomen? Groeit je onderneming zo hard dat je het zelf allemaal niet meer kan bijbenen? Dan wordt het tijd om een of meerdere medewerkers in dienst te gaan nemen. Een belangrijke stap, omdat je op dat moment niet alleen maar verantwoordelijk bent voor je eigen inkomsten, maar ook als vaste lasten de loonuitbetaling moet kunnen voldoen.

De lusten en lasten van mensen in dienst nemen

Wil je personeel in dienst nemen, dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat hij of zij jou werk uit handen gaat nemen. Maar medewerkers kosten ook een hoop tijd. Niet alleen omdat je op zoek moet naar een geschikte kandidaat en deze moet inwerken en begeleiden, maar ook omdat je boekhouding met loonadministratie een tikkeltje ingewikkelder wordt. Om focus op de core business van je onderneming te kunnen houden, kun je ook op zoek gaan naar een ander dienstverband. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van Mettom payrolling.

Wat is payrolling?

Als je de term ‘payrolling’ letterlijk vertaalt, denk je waarschijnlijk al gauw aan loonadministratie. Payrolling houdt echter veel meer in dan alleen dat. De payrollorganisatie adviseert je niet alleen op het gebied van administratie, verzuim, pensioen en wijzigende wet- en regelgeving, maar is ook verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. Zij nemen namelijk de medewerker voor jou in dienst. Het enige dat jij hoeft te doen is het zoeken van de juiste kandidaat voor het werk, en de begeleiding ervan tijdens het werk. Een mooie manier om werk uit te besteden, zodat jij je focus kan houden op je core business.

Payroll focus

Het grootste voordeel van payroll

Als ondernemer ben je al druk genoeg. Zodra je onderneming groeit is het belangrijk om zoveel mogelijk randzaken uit te gaan besteden. Als je hier te veel tijd aan kwijt bent gaat dit immers ten koste van de tijd die je kunt besteden aan je producten of diensten. Payroll speelt hierbij een belangrijke rol. Het heeft als grootste voordeel dat jij mensen aan kunt nemen, maar geen extra tijd kwijt bent aan de administratie. Je hoeft je niet bezig te houden met bijvoorbeeld de steeds weer veranderende wet- en regelgeving, verzuimadministratie- en begeleiding en salarisadministratie. Wel extra hulp dus om je onderneming verder te laten groeien, maar zonder dat dit je veel extra tijd en energie kost die je anders in je onderneming zou steken.

Verschillen tussen payroll, detacheren en uitzenden

Waarom zou je eigenlijk voor payroll zou kiezen, en niet voor dienstverbanden zoals detacheren of uitzenden? Tijdelijke of vaste krachten zou je immers ook op die manier kunnen inhuren. Het grootste voordeel van payroll, is dat je zelf de verantwoordelijkheid hebt de juiste persoon voor het werk te vinden. Vooral voor ondernemers is dit een groot pluspunt. Je gaat immers toch nauwer met zo iemand gaan samenwerken dan iemand van HR dat met een sollicitant binnen een groot bedrijf zal doen. Het is dus goed zo actief mogelijk betrokken te zijn bij het wervingsproces. Het kan immers voorkomen dat iemand niet helemaal de juiste papieren lijkt te hebben. Maar als je er wel veel potentie in ziet en een goede klik met iemand hebt, zou het zonde zijn als deze de eerste selectieronde al niet overleefd zou hebben.

Onthoud dat hoe moeilijk het ook is om dingen uit te besteden, het juist wel mogelijkheden biedt je onderneming te laten groeien!

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten