Zo kun jij zorgeloos ondernemen

Door Danny Bijl van - 16 december 2021
Reacties gesloten

Als jij start met een onderneming ben je bevlogen en doe je niets liever dan je onderneming tot een succes te brengen. Jij steekt daar veel tijd en aandacht in en zeker in het begin is werken in de avonduurtjes geen uitzondering. Er moet namelijk veel geregeld worden. Daarom zetten we hier voor jou op een rijtje waar je zeker aan moet denken om zorgeloos te ondernemen.

Sluit de nodige verzekeringen af

Via een werkgever is er al veel voor je geregeld en hoef je daar eigenlijk niet zo over na te denken. Je pensioen wordt geregeld en als er iets gebeurt, dan is jouw werkgever daarvoor verzekerd. Als je een eigen onderneming begint, ben jij degene die dat soort dingen moet regelen. Vooral als je personeel in dienst hebt, wordt er wel verwacht dat je je zaken op orde hebt. 

Aansprakelijkheidsverzekering

Als ondernemer laat je zien dat je risico’s durft te nemen. In sommige gevallen brengt het nemen van risico’s je verder en in sommige gevallen wil je echt geen risico nemen. Als ondernemer is het belangrijk om te kijken naar een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Wanneer je aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan andermans spullen wil je dit natuurlijk niet uit eigen zak betalen. Daarom is een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven belangrijk. Vooral als je bij je klanten langs gaat en persoonlijk contact hebt. Ook kan het zijn dat je bijvoorbeeld per ongeluk iemand verwondt. In dit geval ben je blij dat je aan een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven hebt gedacht.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Iedereen kan te maken krijgen met een ziekte of een ongeval. Het is daarom verstandig dat je nadenkt over een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Hierin moet je meenemen welke risico’s je loopt en welke risico’s je kunt nemen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de eerste maand of het eerste half jaar van je ziekteverzuim zelf te bekostigen. Dit heeft invloed op je premie. Ook zul je een dergelijke verzekering voor je werknemers moeten afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering

Je verwacht het eigenlijk nooit nodig te hebben, maar iedereen kan in een situatie terechtkomen waarin er dringend behoefte is aan juridisch advies. Je kunt nou eenmaal niet overal verstand van hebben. In zo’n geval is het fijn als je beroep kunt doen op je Rechtsbijstandverzekering voor Bedrijven. Via je Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven krijg je juridisch advies en sommige kosten worden vergoed als het geschil onder de voorwaarden valt.

Denk ook aan je pensioen

Denk ook aan je pensioen

Het pensioen is waarschijnlijk nog ver weg, maar toch is het belangrijk om daar aandacht aan te besteden. Heb je werknemers in dienst, dan ben je verplicht om het pensioen te regelen voor ze. Er zijn collectieve pensioenregelingen beschikbaar waar je op in kunt stappen. Dit gaat op basis van de beschikbare premie. Je werknemers kunnen daar ook aan meebetalen. Mocht een werknemer onverhoopt komen te overlijden of wordt deze geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt, dan wordt via de collectieve pensioenregeling een uitkering uitbetaald aan de nabestaanden of de opbouw van het pensioen gaat door.

Met deze tips kun jij zorgeloos ondernemen terwijl alle zaken eromheen geregeld zijn voor je. 

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten