Zo start je goed met je eigen bedrijf

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 29 april 2022
Reacties gesloten

Droom jij altijd al van een succesvolle onderneming en ga je nu de stap te zetten om voor jezelf te beginnen? Als startende ondernemer komt er veel bij kijken wanneer je een eigen bedrijf begint. Daarom zetten wij hier de belangrijkste tips voor jou op een rijtje, zodat je geen essentiële zaken over het hoofd ziet. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van de benodigde verzekeringen, zoals een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp om jezelf en jouw bedrijf te beschermen tegen torenhoge rekeningen bij schade.

Begin bij de verzekering

Je moet er niet aan denken, maar wanneer jij tijdens de werkzaamheden een ongeluk veroorzaakt kun je tegen een pittige schade aankijken als je hiervoor aansprakelijk wordt gesteld. Maar er zijn manieren om jezelf en jouw onderneming hiertegen te beschermen. Bijvoorbeeld met een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van een verzekeraar als Unive. Daarnaast kan het verstandig zijn om eens te kijken naar een opstalverzekering als je een bedrijfspand hebt, of naar een rechtsbijstandsverzekering voor juridische hulp bij conflicten op de werkvloer.

Schrijf je doelen op in een ondernemingsplan

Een ondernemingsplan is niet alleen een handige leidraad om de groei van jouw bedrijf vorm te geven. Het komt ook van pas wanneer je bepaalde subsidies aan wil vragen, of een bedrijfskrediet. In een ondernemingsplan werk je het doel van jouw bedrijf uit voor zowel de korte als de lange termijn. Daarnaast doe je onderzoek naar de branche waarin je werkt en kijk je goed naar de concurrentie. Op die manier heb je duidelijke doelen om naartoe te werken en worden de stappen die je moet zetten voor een succesvolle onderneming heel overzichtelijk.

Maak je zakelijke inschrijvingen in orde

Als ondernemer in Nederland moet je zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je kiest hier een unieke bedrijfsnaam voor uit en kiest een passende bedrijfsvorm voor jouw onderneming. Zodra de registratie van jouw bedrijf compleet is worden jouw gegevens automatisch doorgegeven aan de Belastingdienst, hier hoef je zelf dus niets voor te doen. Je ontvangt dan ook een omzetbelastingnummer en btw-identificatienummer waarmee je de belastingzaken voor jouw bedrijf kunt regelen.

Zorg voor een flitsende website

Zorg voor een flitsende website

Je website is als ondernemer jouw visitekaartje. Via de website komen klanten bij jou terecht. Zorg er daarom voor dat jouw website goed in elkaar zit en alle benodigde informatie bevat die een klant aan zal sporen om over te gaan op koop of aanvraag. Kijk ook hoe goed de website wordt gevonden in het zoekresultaat van zoekmachines. Hoe sneller jouw pagina omhoog komt in de zoekresultaten, hoe meer kans jij hebt om de juiste klanten aan te trekken.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten