Zo verhoog jij de productiviteit van jouw bedrijf

Door Danny Bijl van - 22 december 2021
Reacties gesloten

Het verhogen van de productiviteit van jouw bedrijf kan je veel opleveren. Het kan niet alleen voor meer winst zorgen, maar kan ook leiden tot een minder hoge werkdruk voor je medewerkers en jezelf. Hiermee verlaag jij de kans op een burn-out onder je werknemers. Helemaal tijdens de corona epidemie ligt deze ziekte op de loer. Genoeg redenen om aan de productiviteit van jouw bedrijf te werken, toch?

Bedrijfssoftware

Door alle technologische ontwikkelen kunnen veel handmatige taken worden geautomatiseerd. Via erp pakketten van Logic4 worden veel van deze zaken een stuk makkelijker gemaakt. Je kunt kiezen voor het volledige erp pakket met alle bedrijfssoftware of kiezen uit verschillende soorten bedrijfssoftware. Zo is er bedrijfssoftware voor de voorraadbeheer, artikelbeheer (PIM), inkoop (SRM), projectbeheer (ITS) en tijdsregistratie (HRM). Als jij een groot magazijn hebt is de voorraadbeheer app een goede aankoop. Met de voorraadbeheer app verminder je de fouten die gemaakt worden bij de pickbonnen, kan je voorraadverplaatsing sneller uitvoeren en makkelijker verkooporders en financiële zaken bijhouden. Welke bedrijfssoftware jij ook kiest, ze werken allemaal geïntegreerd met elkaar. Dit verhoogt de productiviteit, omdat je hierdoor niet handmatig gegevens van het ene systeem naar het andere systeem hoeft over te zetten.

Bedrijfssoftware

Webshop

Met een goed ingerichte webshop kan jouw bedrijf een stuk productiever worden. Ten eerste is het belangrijk dat je webshop gebruiksvriendelijk is. Dit houdt onder andere in dat het snel moet werken, dat je makkelijk moet kunnen bestellen en dat de informatie gemakkelijk te vinden is. Kies voor een speciaal aangepaste webshop voor jouw doelgroep. Een webshop voor B2B heeft namelijk andere functionaliteiten nodig dan een webshop voor B2C. Zo wil jij onder andere in een webshop voor B2B staffelkortingen kunnen toepassen en loyaliteitskortingen kunnen geven. Ook kan het van meerwaarde zijn als je jouw assortiment kunt aanpassen per klant. Met een webshop met backoffice is de voorraad van de webshop altijd actueel en voorkom je dat de webshop niet kloppend is. Zo kan je met de backoffice mutaties direct invoeren die meteen overal zichtbaar zijn, zoals in de webshop.

Naast het productiever werken is het ook belangrijker te werken aan de gezondheid van je werknemers. Hoe gezonder en fitter jouw werknemers zijn hoe productiever ze op lange termijn kunnen werken. Let daarom goed op hoe jouw werknemers zich voelen en motiveer hen om vitaal te blijven. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een deel van hun sportkosten te betalen of workshops over gezondheid te faciliteren.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten